- Advertisement -
Sastojci za posne lisnate kifle:
- 500g brašna,
- 1 kocku kvasca,
- 1 kesica praška za pecivo,
- 2 kašičice ravne soli,
- 1 kašičica šećera,
- 100ml ulja,
- 1,5dl mlake kisele vode,
- 150g posnog margarina,
- po potrebi susam,
- po potrebi lan.
Posne lisnate kifle se prave na sledeći način:
- U vanglicu sipati malo mlake kisele vode, izmrviti kvasac i dodati šećer.
- Razmutiti, staviti dve kašičice brašna i ostaviti da kvasac uskisne.
- Sipati ostatak mlake kisele vode, ulje, so, deo brašna prosejanog sa praškom za pecivo.
- Izlupati varjačom i dodavati po malo ostatak brašna.
- Prebaciti na radnu površinu i dobro umesiti testo.
- Testo odmah podeliti na 6 kuglica.
- Ostaviti ih pokrivene 30 minuta.
- Margarin izvaditi iz frižidera i podeliti na 5 delova.
- Svaku kuglicu razviti i na nju narendati deo margarina osim na poslednju i slagati jednu na drugu.
- Ostaviti da odmara 15 minuta pa onaj deo obge koji je bio dole okrenuti na gore.
- Razviti što tanje u krug, iseći na uže trouglove, uviti i ređati u pleh.
- Pokriti ih kuhinjskom krpom i ostaviti da se dupliraju u obimu.
- Svaku kiflu namazati vodom i odmah po njoj posuti semenke po želji.
- Peći na 200C dok ne porumene.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posne lisnate kifle
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -