Posne lisnate kifle

2511
- Advertisement -

Posne lisnate kifle

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posne lisnate kifle:

  • 500g brašna,
  • 1 kocku kvasca,
  • 1 kesica praška za pecivo,
  • 2 kašičice ravne soli,
  • 1 kašičica šećera,
  • 100ml ulja,
  • 1,5dl mlake kisele vode,
  • 150g posnog margarina,
  • po potrebi susam,
  • po potrebi lan.

Posne lisnate kifle se prave na sledeći način:

  1. U vanglicu sipati malo mlake kisele vode, izmrviti kvasac i dodati šećer.
  2. Razmutiti, staviti dve kašičice brašna i ostaviti da kvasac uskisne.
  3. Sipati ostatak mlake kisele vode, ulje, so, deo brašna prosejanog sa praškom za pecivo.
  4. Izlupati varjačom i dodavati po malo ostatak brašna.
  5. Prebaciti na radnu površinu i dobro umesiti testo.
  6. Testo odmah podeliti na 6 kuglica.
  7. Ostaviti ih pokrivene 30 minuta.
  8. Margarin izvaditi iz frižidera i podeliti na 5 delova.
  9. Svaku kuglicu razviti i na nju narendati deo margarina osim na poslednju i slagati jednu na drugu.
  10. Ostaviti da odmara 15 minuta pa onaj deo obge koji je bio dole okrenuti na gore.
  11. Razviti što tanje u krug, iseći na uže trouglove, uviti i ređati u pleh.
  12. Pokriti ih kuhinjskom krpom i ostaviti da se dupliraju u obimu.
  13. Svaku kiflu namazati vodom i odmah po njoj posuti semenke po želji.
  14. Peći na 200C dok ne porumene.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne lisnate kifle
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -