Posne loptice od urmi se pripremaju na sledeći način:
Umesiti testo od urmi i šećera u prahu.
Testo rastanjiti do debljine malog prsta.
Posuti šećerom u prahu, a zatim seći kvadratiće i puniti ih sledećim nadevom: 100 g mlevenih oraha zašećerenih po ukusu pomešati sa malo ruma i napraviti gustu masu.
Na svaku kockicu urme staviti po 1/2 kašičice od nadeva i formirati kuglice.
Sastojci za Naninu boraniju u dunstu:
1 kg boranije,
2 glavice crnog luka,
3 šargarepe,
2 korena peršuna,
1 koren celera,
1 glavica belog luka,
sok od 1 limuna,
kašika prezli,
ulje,
peršun,
biber,
so.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više