Posne rendane tikvice Autor: Recept - 04/06/2012 2571 FacebookViberWhatsAppTwitterPinterestCopy URL - Advertisement - Sastojci za posne rendane tikvice: 1 kg krupnijih tikvica, 3 kašike ulja, kašika brašna, 1 glavica crnog luka, mirođija, sirće, so. Posne rendane tikvice se pripremaju na sledeći način: Tikvice se očiste od semena i oljušte, a zatim izrendaju na krupnija rezanca. Poprskaju se sirćetom, promešaju i ostave neko vreme da odstoje. Za to vreme se na ulju proprži sitno seckan crni luk, a kad porumeni doda mu se brašno, pa se i ono nakratko proprži. Nakon toga doda se sitno iseckana mirođija i čaša hladne vode ili supe. Umešaju se oceđene tikvice, posoli se i kuva oko pola sata. Prema ukusu može se još zakiseliti i začiniti mirođijom. OCENITE RECEPT: Naziv recepta:Posne rendane tikvice Objavljen: 2012-06-04Vreme za pripremu: 40MProsečna ocena: 2.5 Based on 10 Review(s) - Advertisement -