- Advertisement -
Sastojci za posne rendane tikvice:
- 1 kg krupnijih tikvica,
- 3 kašike ulja,
- kašika brašna,
- 1 glavica crnog luka,
- mirođija,
- sirće,
- so.
Posne rendane tikvice se pripremaju na sledeći način:
- Tikvice se očiste od semena i oljušte, a zatim izrendaju na krupnija rezanca.
- Poprskaju se sirćetom, promešaju i ostave neko vreme da odstoje.
- Za to vreme se na ulju proprži sitno seckan crni luk, a kad porumeni doda mu se brašno, pa se i ono nakratko proprži.
- Nakon toga doda se sitno iseckana mirođija i čaša hladne vode ili supe.
- Umešaju se oceđene tikvice, posoli se i kuva oko pola sata.
- Prema ukusu može se još zakiseliti i začiniti mirođijom.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posne rendane tikvice
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -