Posne sarme sa orasima se pripremaju na sledeći način:
Listove kupusa odvojiti i iseći lisne drške.
Luk očistiti, iseckati i propržiti na ulju, dodati očišćen i opran pirinač, još malo propržiti na ulju uz mešanje, zatim začiniti alevom paprikom, solju i biberom i skloniti sa vatre.
Kad se masa umlači, dodati seckane orahe i dobro promešati. Zatim ovim nadevom filovati sarme.
Ređati u odgovarajuću šerpu, naliti vodom da ogreznu, poklopiti i kuvati na tioj vatri.
Pri kraju kuvanja, šerpu sa sarmom premestiti u zagrejanu rernu i malo zapeći.
Sastojci za posnu fritatu:3 šargarepe,2 paradajza,2 tikvice srednje veličine,4 krompira,2 glavice crnog luka,150g spanaća ili blitve,2 kašike lanenog semena,2 kašike kurkume,400g tofua,so, biber, suvi začin,sveži peršunov list,kašika senfa,malo ulja.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više