Posne sarme sa orasima se pripremaju na sledeći način:
Listove kupusa odvojiti i iseći lisne drške.
Luk očistiti, iseckati i propržiti na ulju, dodati očišćen i opran pirinač, još malo propržiti na ulju uz mešanje, zatim začiniti alevom paprikom, solju i biberom i skloniti sa vatre.
Kad se masa umlači, dodati seckane orahe i dobro promešati. Zatim ovim nadevom filovati sarme.
Ređati u odgovarajuću šerpu, naliti vodom da ogreznu, poklopiti i kuvati na tioj vatri.
Pri kraju kuvanja, šerpu sa sarmom premestiti u zagrejanu rernu i malo zapeći.
Sastojci za riblju čorbu od oslića, skuše i haringe:
100 g oslića,
100 g skuše,
100 g haringe,
1 šargarepa,
1 suva paprika,
oko 20 g praziluka,
glavica belog luka,
ljuta papričica,
list nane (1 kašičica),
list peršuna,
glavica crnog luka,
3 kašičice aleve paprike,
2 kašičice začina od sušenog povrća,
kim,
3 sitno seckana oraha,
1 kašika brašna,
šoljica ulja,
biber,
so,
2 šoljice soka od paradajza.