Posne sarme sa orasima

Sarme sa orasima

Advertisement

Sastojci za posne sarme sa orasima:

  • veća glavica kiselog kupusa,
  • 4 glavice crnog luka,
  • 1 dl ulja,
  • šoljica pirinča,
  • šolja seckanih oraha,
  • aleva paprika,
  • so,
  • biber.

Posne sarme sa orasima se pripremaju na sledeći način:

  1. Listove kupusa odvojiti i iseći lisne drške.
  2. Luk očistiti, iseckati i propržiti na ulju, dodati očišćen i opran pirinač, još malo propržiti na ulju uz mešanje, zatim začiniti alevom paprikom, solju i biberom i skloniti sa vatre.
  3. Kad se masa umlači, dodati seckane orahe i dobro promešati. Zatim ovim nadevom filovati sarme.
  4. Ređati u odgovarajuću šerpu, naliti vodom da ogreznu, poklopiti i kuvati na tioj vatri.
  5. Pri kraju kuvanja, šerpu sa sarmom premestiti u zagrejanu rernu i malo zapeći.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne sarme sa orasima
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
41star1star1star1stargray Na osnovu 7 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares