- Advertisement -
Sastojci za posne sarme sa orasima:
- veća glavica kiselog kupusa,
- 4 glavice crnog luka,
- 1 dl ulja,
- šoljica pirinča,
- šolja seckanih oraha,
- aleva paprika,
- so,
- biber.
Posne sarme sa orasima se pripremaju na sledeći način:
- Listove kupusa odvojiti i iseći lisne drške.
- Luk očistiti, iseckati i propržiti na ulju, dodati očišćen i opran pirinač, još malo propržiti na ulju uz mešanje, zatim začiniti alevom paprikom, solju i biberom i skloniti sa vatre.
- Kad se masa umlači, dodati seckane orahe i dobro promešati. Zatim ovim nadevom filovati sarme.
- Ređati u odgovarajuću šerpu, naliti vodom da ogreznu, poklopiti i kuvati na tioj vatri.
- Pri kraju kuvanja, šerpu sa sarmom premestiti u zagrejanu rernu i malo zapeći.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posne sarme sa orasima
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -