- Advertisement -
Sastojci za posni namaz od patlidžana:
- 2 srednja patlidžana,
- 1 veći čen belog luka sitno iseckan,
- 2 kašičice mlevenog kima,
- sok od jednog limuna,
- 3 kašike maslinovog ulja,
- so i mleveni biber po ukusu,
- 2 kašike sitno seckanog lista peršuna.
Posni namaz od patlidžana se priprema na sledeći način:
- Nauljiti patlidžan i peći ga oko 25 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
- Ostaviti ga da se ohladi, a zatim preseći na pola, oljuštiti i „meso“ ubaciti u blender.
- Dodati beli luk, kim, limunov sok, maslinovo ulje, so, biber i sve izblendirati.
- Sipati namaz u činiju i staviti peršun.
- Koristiti kao namaz za tost.
Ovaj namaz je poreklom iz Indijske kuhinje.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 5 Review(s)
Posni namaz od patlidžana
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -