Posni namaz od patlidžana

Indijski namaz od patlidžana

Advertisement

Sastojci za posni namaz od patlidžana:

  • 2 srednja patlidžana,
  • 1 veći čen belog luka sitno iseckan,
  • 2 kašičice mlevenog kima,
  • sok od jednog limuna,
  • 3 kašike maslinovog ulja,
  • so i mleveni biber po ukusu,
  • 2 kašike sitno seckanog lista peršuna.

Posni namaz od patlidžana se priprema na sledeći način:

  1. Nauljiti patlidžan i peći ga oko 25 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
  2. Ostaviti ga da se ohladi, a zatim preseći na pola, oljuštiti i “meso” ubaciti u blender.
  3. Dodati beli luk, kim, limunov sok, maslinovo ulje, so, biber i sve izblendirati.
  4. Sipati namaz u činiju i staviti peršun.
  5. Koristiti kao namaz za tost.

Ovaj namaz je poreklom iz Indijske kuhinje.

OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni namaz od patlidžana
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
2.51star1star1stargraygray Na osnovu 2 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares