Posni namaz od nauta i susama

Namaz od nauta i susama

Advertisement

Sastojci za posni namaz od nauta i susama:

  • 100 g nauta (sirove leblebije),
  • sok od pola limuna,
  • 3 čena belog luka,
  • 20 g susama,
  • morska so,
  • biber,
  • maslinovo ulje.

Posni namaz od nauta i susama se priprema na sledeći način:

  1. Naut uveče potopiti u hladnoj vodi, a sutradan kuvati u istoj vodi sa malo sode bikarbone, dok sasvim ne omekša.
  2. Ljuske koje eventualno isplivaju na površinu odstraniti kašikom.
  3. Ocediti, a vodu od kuvanja sačuvati.
  4. Štapnim mikserom ili u multipraktiku izblendirati naut.
  5. Seme susama pržiti u teflonskom tiganju 1-2 minuta, uz povremeno trešenje da se semenke ne bi zalepile za dno posude.
  6. Skloniti sa grejne ploče i dok je još vruće istucati u avanu ili samleti.
  7. Dodati sitno naseckan beli luk, sok od limuna i po ukusu posoliti.
  8. Izraditi kompaktnu smesu i na kraju umešati u pire od leblebije.
  9. Umutiti kremastu masu, po potrebi dodati vode od kuvanja leblebije ili maslinovo ulje.
  10. Poslužiti dekorisano po želji.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Namaz od nauta i susama
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
41star1star1star1stargray Na osnovu 21 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares