- Advertisement -
Sastojci za posni namaz od nauta i susama:
- 100 g nauta (sirove leblebije),
- sok od pola limuna,
- 3 čena belog luka,
- 20 g susama,
- morska so,
- biber,
- maslinovo ulje.
Posni namaz od nauta i susama se priprema na sledeći način:
- Naut uveče potopiti u hladnoj vodi, a sutradan kuvati u istoj vodi sa malo sode bikarbone, dok sasvim ne omekša.
- Ljuske koje eventualno isplivaju na površinu odstraniti kašikom.
- Ocediti, a vodu od kuvanja sačuvati.
- Štapnim mikserom ili u multipraktiku izblendirati naut.
- Seme susama pržiti u teflonskom tiganju 1-2 minuta, uz povremeno trešenje da se semenke ne bi zalepile za dno posude.
- Skloniti sa grejne ploče i dok je još vruće istucati u avanu ili samleti.
- Dodati sitno naseckan beli luk, sok od limuna i po ukusu posoliti.
- Izraditi kompaktnu smesu i na kraju umešati u pire od leblebije.
- Umutiti kremastu masu, po potrebi dodati vode od kuvanja leblebije ili maslinovo ulje.
- Poslužiti dekorisano po želji.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Namaz od nauta i susama
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:


















- Advertisement -