Posna salata od spanaća i borovnica se priprema na sledeći način:
Spanać operite i stavite na upijajući papir da se osuši.
Jabuku isecite na tanke kriške, prelijte limunovim sokom da ne potamne i ostavite sa strane.
U staklenu teglicu sipajte četiri-pet kašika maslinovog ulja, dodajte kašiku jabukovog sirćeta, kašičicu meda, suncokret, kašičicu senfa, so i biber.
Teglu dobro zatvorite i snažno je protresite da dobijete gustu emulziju.
Kriške jabuka ocedite i preručite u posudu za salatu, dodajte oprane borovnice, spanać i krupno seckane orahe, prelijte pripremljenim prelivom i sve snažno promešajte.
Sastojci za posnu snikers tortu:
Za koru I i III (mere za jednu koru):
200 g brašna,
1 prašak za pecivo,
5 kašika šećera,
50 g mlevenog neslanog kikirikija,
2 dl kisele vode,
0,5 dl ulja.
Za koru II:
200 g brašna,
1 prašak za pecivo,
5 kašika šećera,
50 g mlevenog neslanog kikirikija,
2 dl kisele vode,
0,5 dl ulja,
2 rebra posne čokolade.