- Advertisement -
Sastojci za posnu čorbu od pasulja sa zeljem:
- 250 g pasulja,
- 1 kg zelja,
- 2 l vode,
- 2 šoljice ulja,
- 1/2 kašike brašna,
- aleva paprika.
Posna čorba od pasulja sa zeljem se priprema na sledeći način:
- Očistite, operite i nalijte hladnom vodom pasulj.
- Kuvajte na šporetu dok voda ne požuti, otprilike 20 minuta.
- Odlijte vodu iz pasulja i nalijte ga novom toplom vodom.
- Možete naliti i 2 kašike ulja, pasulj će biti ukusniji.
- Zelje očistite, sitno iseckajte na rezanca i operite u nekoliko voda.
- Kad je pasulj omekšao, stavite zelje i kuvajte zajedno sa pasuljem još oko 20 minuta.
- Dok se jelo kuva temperatura treba da bude umerena.
- Zagrejte ulje, dodajte brašno, propržite, dodajte alevu papriku i gotovu zapršku sipajte u pasulj sa zeljem.
- Posolite, promešajte, pustite da se malo prokrčka, pa skinite čorbu sa šporeta.
- Servirajte dok je topla, ali ukusna je i kad je hladna.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 1 Review(s)
Posna čorba od pasulja sa zeljem
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -