Palenta sa sosom od pečuraka

Palenta sa sosom od pečuraka

Advertisement

Potrebno je:

  • 160 g praziluka ili crnog luka,
  • 650 g paradajza,
  • 400 g svežih šampinjona,
  • 200 g kuvanog paradajza,
  • 15 g seckanog peršuna,
  • 15 g seckanog lista celera,
  • 200 g palente,
  • 3-4 čena belog luka,
  • 0,5 dl belog vina,
  • 120 g sočiva,
  • so,
  • bosiljak,
  • začini po ukusu.

Priprema:

  1. Palentu skuvajte po uputstvu sa kesice, sipajte je u tepsiju i, kada se ohladi, isecite na kocke. Skuvajte sočivo.
  2. Praziluk sitno iseckajte i dinstajte na ulju dok ne omekša.
  3. Dodajte šampinjone iseckane na listiće, dinstajte još desetak minuta, a zatim ubacite paradajz kome ste prethodni skinuli kožicu.
  4. Dodajte seckani beli luk, dinstajte oko 30 minuta, pa sipajte kuvani paradajz i sve pažljivo izmešajte.
  5. Na kraju sipajte belo vino i začinite bosiljkom. Tim sosom prelijte palentu.

Pin It on Pinterest

Shares