- Advertisement -
Potrebno je:
- 160 g praziluka ili crnog luka,
- 650 g paradajza,
- 400 g svežih šampinjona,
- 200 g kuvanog paradajza,
- 15 g seckanog peršuna,
- 15 g seckanog lista celera,
- 200 g palente,
- 3-4 čena belog luka,
- 0,5 dl belog vina,
- 120 g sočiva,
- so,
- bosiljak,
- začini po ukusu.
Priprema:
- Palentu skuvajte po uputstvu sa kesice, sipajte je u tepsiju i, kada se ohladi, isecite na kocke. Skuvajte sočivo.
- Praziluk sitno iseckajte i dinstajte na ulju dok ne omekša.
- Dodajte šampinjone iseckane na listiće, dinstajte još desetak minuta, a zatim ubacite paradajz kome ste prethodni skinuli kožicu.
- Dodajte seckani beli luk, dinstajte oko 30 minuta, pa sipajte kuvani paradajz i sve pažljivo izmešajte.
- Na kraju sipajte belo vino i začinite bosiljkom. Tim sosom prelijte palentu.
- Advertisement -