Posni šitake rižoto

Šitake rižoto

Advertisement

Sastojci za posni šitake rižoto:

  • 500 g sušenih šitake pečuraka,
  • 500 g pirinča,
  • kašika ulja,
  • čen belog luka,
  • 0,5 dl belog vina,
  • kašika svežeg iseckanog peršuna,
  • so,
  • biber po ukusu.

Posni šitake rižoto se priprema na sledeći način:

  1. Šitake pečurke operite, odsecite drvenasti deo, a zatim potopite u vodu dok ne nabubre.
  2. U tiganju sa nelepljivom podlogom zagrejte ulje, dodajte sitno iseckan beli luk i iseckane pečurke.
  3. Dinstajte na umerenoj temperaturi 7-8 minuta, posolite i pobiberite, zatim pojačajte temperaturu, sipajte belo vino i krčkajte dok ne ispari.
  4. Za to vreme operite i skuvajte pirinač, procedite i dodajte u tiganj, pa dobro promešajte.
  5. Dinstajte sve zajedno oko 3-4 minuta, ukoliko je potrebno dodajte još soli, na kraju pospite peršun, promešajte i servirajte dok je toplo.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni šitake rižoto
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
31star1star1stargraygray Na osnovu 5 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares