- Advertisement -
Sastojci za posni šitake rižoto:
- 500 g sušenih šitake pečuraka,
- 500 g pirinča,
- kašika ulja,
- čen belog luka,
- 0,5 dl belog vina,
- kašika svežeg iseckanog peršuna,
- so,
- biber po ukusu.
Posni šitake rižoto se priprema na sledeći način:
- Šitake pečurke operite, odsecite drvenasti deo, a zatim potopite u vodu dok ne nabubre.
- U tiganju sa nelepljivom podlogom zagrejte ulje, dodajte sitno iseckan beli luk i iseckane pečurke.
- Dinstajte na umerenoj temperaturi 7-8 minuta, posolite i pobiberite, zatim pojačajte temperaturu, sipajte belo vino i krčkajte dok ne ispari.
- Za to vreme operite i skuvajte pirinač, procedite i dodajte u tiganj, pa dobro promešajte.
- Dinstajte sve zajedno oko 3-4 minuta, ukoliko je potrebno dodajte još soli, na kraju pospite peršun, promešajte i servirajte dok je toplo.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 5 Review(s)
Posni šitake rižoto
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -