- Advertisement -
Potrebno je:
- 3 oslića,
- 3 skuše,
- 3 paradajza,
- 1 glavica crnog luka,
- 2 šargarepe,
- 2 lovorova lista,
- 50 ml alkoholnog sirćeta,
- 100 ml maslinovog ulja,
- 200 ml mlake vode,
- 3-4 zrna bibera,
- 1 kafena kašičica bio začina,
- 1 ravna kafena kašičica soli.
Priprema:
- Odstraniti utrobu iz ribe, odseći glave i repove, iseći je na krupnije komade i poređati na dno lonca.
- Preko ribe staviti šargarepu isečenu na kolutove, crni luk isečen na rebarca, paradajz oljušten i iseckan na komadiće, lovorov list, nekoliko zrna bibera, bio začina i kašičicu soli.
- U poseban sud izmešati sirće, maslinovo ulje i mlaku vodu, pa ovom smesom preliti ribu složenu sa povrćem.
- Lonac poklopiti i kuvati na sasvim tihoj vatri sat vremena.
- Ne sme jako da ključa, već na sasvim tihoj temperaturi da se krčka.
- Povremeno lonac lagano protresti.
- Posle sat vremena lonac skloniti sa ringle i ostaviti ga poklopljenog da se na sobnoj temperatiri sasvim ohladi.
- Ovako spremljen riblji brodet možete ostaviti u frižidiru i služiti ga hladnog.
- Advertisement -