Postan hleb sa bananama i bademima

Postan hleb sa bananama i bademima

Advertisement

Sastojci za postan hleb sa bananama i bademima:

  • 1 ipo šolja brašna,
  • tri četvrtine šolje ovsenih pahuljica,
  • pola šolje smeđeg šećera,
  • pola kašičice soli,
  • 1 ipo kašičica suvog kvasca,
  • pola šolje badema,
  • prstohvat muskatnog oraščića,
  • 1 kašičica cimeta,
  • četvrtina šolje ulja,
  • 3 i po zrele banane.

Postan hleb sa bananama i bademima se priprema na sledeći način:

  1. Zagrejte rernu na 180 stepeni.
  2. Grilujte bademe u tiganju, sačekajte sa so ohlade i potom ih iseckajte.
  3. U dubokoj činiji pomešajte sve suve sastojke (brašno, ovsene pahuljice, šećer, so, kvasac, badem, muskatni oraščić i cimet.
  4. U drugoj posudi izgnječite banane, umutite sa uljem pa izmešajte sa suvim sastojcima i umesite dok ne dobijete homogenu smesu.
  5. Masnim papirom obložite duguljasti kalup, sipajte smesu za kolač i pecite 40-50 minuta.
  6. Poslužite kad se ohladi sa džemom po želji.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Postan hleb sa bananama i bademima
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
41star1star1star1stargray Na osnovu 9 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares