- Advertisement -
Sastojci za posni hleb sa lukom:
- 250-300 g crnog luka,
- 2 kašike ulja,
- 1 kašika suvog kvasca,
- 1 kašika šećera,
- 350 ml tople vode,
- 400-500 g brašna,
- 1 kašika soli,
- malo bibera.
Posni hleb sa lukom se priprema na sledeći način:
- Crni luk narezati na što tanje listiće.
- Ispržiti ga na jednoj kašici ulja. Kada postane staklast smanjiti vatru, dodati još jednu kašiku ulja i pržiti 15 minuta, dok ne dobije svetlobraon boju. Malo ga prohladiti.
- Kvasac razmutiti u malo vode sa kašikom šećera, pa ostaviti da zapeni.
- Narasli kvasac zamesiti sa ostatkom vode, brašnom, solju, biberom i dodati luk.
- Pokriti ga i ostaviti da naraste.
- Oblikovati hleb po želji, pa ga ostaviti još 40 minuta da raste.
- Peći na 200 stepeni oko 30-40 minuta.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Hleb sa lukom
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -