Ispržiti ga na jednoj kašici ulja. Kada postane staklast smanjiti vatru, dodati još jednu kašiku ulja i pržiti 15 minuta, dok ne dobije svetlobraon boju. Malo ga prohladiti.
Kvasac razmutiti u malo vode sa kašikom šećera, pa ostaviti da zapeni.
Narasli kvasac zamesiti sa ostatkom vode, brašnom, solju, biberom i dodati luk.
Pokriti ga i ostaviti da naraste.
Oblikovati hleb po želji, pa ga ostaviti još 40 minuta da raste.
Sastojci za posnu batat salatu sa crvenim lukom:
2 srednja batata,
1 crveni luk, tanko isečen,
2 kašike maslinovog ulja,
sok od 1 limuna,
so i biber po ukusu,
svež peršun za dekoraciju.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više