Pečeni šaran

Pečeni šaran

Advertisement

Sastojci za pečenog šarana:

  • 1 šaran srednje veličine,
  • 1 limun,
  • so,
  • 4-5 kašika ulja,
  • 2 glavice belog luka,
  • 3 dl belog vina,
  • 1 ruzmarin,
  • 1 limun, isečen na kriške.

Pečeni šaran se priprema na sledeći način:

  1. Ribu očistiti, oprati, nakapati sokom limuna, zaseći je na nekoliko mesta (od glave prema repu), posuti ruzmarinom, posoliti, poklopiti i ostaviti da se marinira oko 1 sat.
  2. Mariniranu ribu staviti u vatrostalnu posudu, preliti uljem i peći 15 minuta u zagrejanoj rerni na temperaturi od 200 stepeni.
  3. Uliti belo vino pomešano sa sitno naseckanim belim lukom i nastaviti sa pečenjem, dok ne dobije zlatno rumenu boju po korici, a meso bude belo i rastresito.
  4. Povremeno preliti sokom od pečenja.
  5. Pečenu ribu izvaditi na ovalni tanjir za posluživanje, preliti sokom od pečenja i po pečenom šaranu poređati kriške limuna. Poslužiti uz kuvani krompir ili prilog po želji.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Pečeni šaran
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Na osnovu 7 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares