- Advertisement -
Sastojci za pečenog šarana:
- 1 šaran srednje veličine,
- 1 limun,
- so,
- 4-5 kašika ulja,
- 2 glavice belog luka,
- 3 dl belog vina,
- 1 ruzmarin,
- 1 limun, isečen na kriške.
Pečeni šaran se priprema na sledeći način:
- Ribu očistiti, oprati, nakapati sokom limuna, zaseći je na nekoliko mesta (od glave prema repu), posuti ruzmarinom, posoliti, poklopiti i ostaviti da se marinira oko 1 sat.
- Mariniranu ribu staviti u vatrostalnu posudu, preliti uljem i peći 15 minuta u zagrejanoj rerni na temperaturi od 200 stepeni.
- Uliti belo vino pomešano sa sitno naseckanim belim lukom i nastaviti sa pečenjem, dok ne dobije zlatno rumenu boju po korici, a meso bude belo i rastresito.
- Povremeno preliti sokom od pečenja.
- Pečenu ribu izvaditi na ovalni tanjir za posluživanje, preliti sokom od pečenja i po pečenom šaranu poređati kriške limuna. Poslužiti uz kuvani krompir ili prilog po želji.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 6 Review(s)
Pečeni šaran
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -