Ribu očistiti, oprati, nakapati sokom limuna, zaseći je na nekoliko mesta (od glave prema repu), posuti ruzmarinom, posoliti, poklopiti i ostaviti da se marinira oko 1 sat.
Mariniranu ribu staviti u vatrostalnu posudu, preliti uljem i peći 15 minuta u zagrejanoj rerni na temperaturi od 200 stepeni.
Uliti belo vino pomešano sa sitno naseckanim belim lukom i nastaviti sa pečenjem, dok ne dobije zlatno rumenu boju po korici, a meso bude belo i rastresito.
Povremeno preliti sokom od pečenja.
Pečenu ribu izvaditi na ovalni tanjir za posluživanje, preliti sokom od pečenja i po pečenom šaranu poređati kriške limuna. Poslužiti uz kuvani krompir ili prilog po želji.
Sastojci za posnu čorbu od spanaća:
1 kg spanaća, očišćenog i opranog,
2 veća krompira, oljuštena, oprana i iseckana na sitne kockice,
2 čena belog luka, sitno iseckana,
sok od 1 limuna,
ulje,
1 puna kašika brašna,
so ili vegeta,
biber.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više