200 g brokolija (možete koristiti i bundevu, tikvice i drugo povrće po želji),
so,
biber.
Skuša sa barenim povrćem se priprema na sledeći način:
Odreske skuše odmrznite na sobnoj temperaturi, dobro ih operite, osušite i rasporedite u pleh.
Obilato poprskajte uljem, prelijte vinom i limunovim sokom, posolite, pobiberite, preko ribe položite listiće lorbera, prekrijte aluminijumskom folijom i pecite 30 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Povrće očistite, šargarepu isecite na kolutiće, karfiol podelite na što manje cvetiće i zajedno kuvajte u ključaloj slanoj vodi da omekša.
Skuvano povrće dobro ocedite, pomešajte sa prethodno skuvanim belim pasuljom, posolite, pobiberite i prelijte s malo ulja.
Pečene odreske skuše izvadite iz rerne, pažljivo ih premestite na tanjir, poprskajte limunovim sokom, okolo rasporedite bareno povrće i servirajte.
Sastojci za posni rižoto od ovasa:
1250 g ovasa,
vezica mladog luka ili praziluk,
2 rendane šargarepe,
komad rendanog celera,
paprika iseckana na kockice,
morska so,
ulje,
prstohvat mirođije,
2 kašike suncokreta,
2 kašike golice.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više