Skuša sa barenim povrćem

skusa sa barenim povrcem

Advertisement

Sastojci za skušu sa barenim povrćem:

  • 2 paketa odresaka skuše,
  • 200 ml suvog belog vina,
  • 100 ml ulja,
  • 2 lista lorebera,
  • 2 limuna,
  • 2 šargarepe,
  • 300 g prethodno skuvanog belog pasulja,
  • 200 g karfiola,
  • 2 veze peršuna,
  • 200 g brokolija (možete koristiti i bundevu, tikvice i drugo povrće po želji),
  • so,
  • biber.

Skuša sa barenim povrćem se priprema na sledeći način:

  1. Odreske skuše odmrznite na sobnoj temperaturi, dobro ih operite, osušite i rasporedite u pleh.
  2. Obilato poprskajte uljem, prelijte vinom i limunovim sokom, posolite, pobiberite, preko ribe položite listiće lorbera, prekrijte aluminijumskom folijom i pecite 30 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
  3. Povrće očistite, šargarepu isecite na kolutiće, karfiol podelite na što manje cvetiće i zajedno kuvajte u ključaloj slanoj vodi da omekša.
  4. Skuvano povrće dobro ocedite, pomešajte sa prethodno skuvanim belim pasuljom, posolite, pobiberite i prelijte s malo ulja.
  5. Pečene odreske skuše izvadite iz rerne, pažljivo ih premestite na tanjir, poprskajte limunovim sokom, okolo rasporedite bareno povrće i servirajte.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Skuša sa barenim povrćem
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Na osnovu 1 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares