- Advertisement -
Sastojci za skušu sa barenim povrćem:
- 2 paketa odresaka skuše,
- 200 ml suvog belog vina,
- 100 ml ulja,
- 2 lista lorebera,
- 2 limuna,
- 2 šargarepe,
- 300 g prethodno skuvanog belog pasulja,
- 200 g karfiola,
- 2 veze peršuna,
- 200 g brokolija (možete koristiti i bundevu, tikvice i drugo povrće po želji),
- so,
- biber.
Skuša sa barenim povrćem se priprema na sledeći način:
- Odreske skuše odmrznite na sobnoj temperaturi, dobro ih operite, osušite i rasporedite u pleh.
- Obilato poprskajte uljem, prelijte vinom i limunovim sokom, posolite, pobiberite, preko ribe položite listiće lorbera, prekrijte aluminijumskom folijom i pecite 30 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
- Povrće očistite, šargarepu isecite na kolutiće, karfiol podelite na što manje cvetiće i zajedno kuvajte u ključaloj slanoj vodi da omekša.
- Skuvano povrće dobro ocedite, pomešajte sa prethodno skuvanim belim pasuljom, posolite, pobiberite i prelijte s malo ulja.
- Pečene odreske skuše izvadite iz rerne, pažljivo ih premestite na tanjir, poprskajte limunovim sokom, okolo rasporedite bareno povrće i servirajte.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 2 Review(s)
Skuša sa barenim povrćem
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -