- Advertisement -
Sastojci za bakalar na mornarski način:
- 1 kg bakalara,
- 3-4 čena belog luka,
- 1/2 vezice peršuna,
- 1 dl maslinovog ulja,
- sok od jednog limuna,
- biber,
- so.
Bakalar na mornarski način se priprema na sledeći način:
- Bakalar oprati, ostaviti da izvesno vreme stoji u hladnoj vodi, zatim ga istrugati, doliti dosta hladne vode i na umerenoj temperaturi kuvati dok ne omekša i meso se počne odvajati od kostiju.
- Skloniti sa grejne ploče, procediti, prohladjeno meso očistiti od kostiju, iseći na manje komade i staviti na topao tanjir za posluživanje.
- Kuvani bakalar po ukusu posoliti i pobiberiti, zatim posuti naseckanim belim lukom, sitno naseckanim listovima peršuna i preliti maslinovim uljem.
- Poslužiti toplo uz kuvani krompir ili prilog po želji.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 7 Review(s)
Bakalar na mornarski način
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -