Bakalar na mornarski način se priprema na sledeći način:
Bakalar oprati, ostaviti da izvesno vreme stoji u hladnoj vodi, zatim ga istrugati, doliti dosta hladne vode i na umerenoj temperaturi kuvati dok ne omekša i meso se počne odvajati od kostiju.
Skloniti sa grejne ploče, procediti, prohladjeno meso očistiti od kostiju, iseći na manje komade i staviti na topao tanjir za posluživanje.
Kuvani bakalar po ukusu posoliti i pobiberiti, zatim posuti naseckanim belim lukom, sitno naseckanim listovima peršuna i preliti maslinovim uljem.
Poslužiti toplo uz kuvani krompir ili prilog po želji.
Sastojci za posnu meksičku salatu:
600 gr crvenog ili belog pasulja,
3 glavice crnog luka,
4 slatke paprike,
150 gr kuvanog kukuruza,
ulje,
sirće,
so,
biber.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više