Bakalar na mornarski način se priprema na sledeći način:
Bakalar oprati, ostaviti da izvesno vreme stoji u hladnoj vodi, zatim ga istrugati, doliti dosta hladne vode i na umerenoj temperaturi kuvati dok ne omekša i meso se počne odvajati od kostiju.
Skloniti sa grejne ploče, procediti, prohladjeno meso očistiti od kostiju, iseći na manje komade i staviti na topao tanjir za posluživanje.
Kuvani bakalar po ukusu posoliti i pobiberiti, zatim posuti naseckanim belim lukom, sitno naseckanim listovima peršuna i preliti maslinovim uljem.
Poslužiti toplo uz kuvani krompir ili prilog po želji.
Sastojci za ajvar od riblje ikre:
500 g riblje ikre,
1/4 l ulja,
sok od 1/2 limuna,
so,
1/2 glavice crnog luka.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više