Hladne skuše

Hladne skuše

Advertisement

Sastojci za hladne skuše:

  • manja glavica crnog luka,
  • sveža babura,
  • 300 g paradajza,
  • 5 manjih skuša,
  • limun,
  • so,
  • mleveni biber,
  • čaša belog vina,
  • malo vinskog sirćeta,
  • maslinovo ulje,
  • peršun.

Hladne skuše se pripremaju na sledeći način:

  1. Luk očistiti i iseći na režnjeve.
  2. Papriku ispeći na plotni, oljuštiti i seći na kockice.
  3. Paradajz popariti vrelom vodom, oljuštiti i takođe iseći na kockice.
  4. Ribe očistiti, posoliti i pobiberiti.
  5. Limun iseći na kolutove i pomešati sa pripremljenim povrćem.
  6. Sve začiniti i sipati u podmazanu vatrostalnu činiju, preliti vinom, sirćetom i uljem.
  7. Staviti u zagrejanu rernu da se povrće kuva još dvadesetak minuta od momenta ključanja.
  8. Nakon toga dodati ribu i sve peći dvadesetak minuta.
  9. Ribu služiti hladnu, garniranu svežim začinskim biljem.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Hladne skuše
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Na osnovu 3 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares