- Advertisement -
Sastojci za hladne skuše:
- manja glavica crnog luka,
- sveža babura,
- 300 g paradajza,
- 5 manjih skuša,
- limun,
- so,
- mleveni biber,
- čaša belog vina,
- malo vinskog sirćeta,
- maslinovo ulje,
- peršun.
Hladne skuše se pripremaju na sledeći način:
- Luk očistiti i iseći na režnjeve.
- Papriku ispeći na plotni, oljuštiti i seći na kockice.
- Paradajz popariti vrelom vodom, oljuštiti i takođe iseći na kockice.
- Ribe očistiti, posoliti i pobiberiti.
- Limun iseći na kolutove i pomešati sa pripremljenim povrćem.
- Sve začiniti i sipati u podmazanu vatrostalnu činiju, preliti vinom, sirćetom i uljem.
- Staviti u zagrejanu rernu da se povrće kuva još dvadesetak minuta od momenta ključanja.
- Nakon toga dodati ribu i sve peći dvadesetak minuta.
- Ribu služiti hladnu, garniranu svežim začinskim biljem.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 5 Review(s)
Hladne skuše
Posna jela
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -