- Advertisement -
Sastojci za falafel iz rerne:
- 1 šolja sirovih leblebija,
- 1 glavica seckanog crnog luka,
- 2 čena seckanog belog luka,
- 2 kašičice slatke paprike,
- 1 kašičica soli,
- 1 kašičica mlevenog kumina,
- čili, biber, peršunov list, korijander,
- 1-2 kašike brašna,
- ulje.
Falafel iz rerne se priprema na sledeći način:
- Prvo pripremite leblebije – prelijte ih većom količinom vode i ostavite ih da odstoje preko noći.
- Ocedite vodu, stavite ih u čoper, pa dodajte sve navedene začine i procesirajte.
- Bitno je da se leblebije lepo samelju.
- Dodajte brašno i sjedinite sve sastojke.
- Da li ima dovono brašna, proveditećete tako što ćete oblikovati kuglicu, ukoliko se ona raspada potrebno je još brašna, a ukoliko zadržava oblik, ima dovoljno brašna.
- Kuglice poređajte na pleh koji ste obložili papirom za pečenje.
- Preko svake kuglice sipajte po malo ulja.
- Pecite ih u zagrekanoj rerni na 220 stepeni 15-20 minuta.
- Tokom pečenja ih možete okretati.
- Falafel možete služiti uz ono što volite – varivo od povrća, salatu, hleb…
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 42 Review(s)
Falafel iz rerne
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -