Naslovna Posna glavna jela Falafel iz rerne

Falafel iz rerne

2484

Falafel iz rerne

Sastojci za falafel iz rerne:

  • 1 šolja sirovih leblebija,
  • 1 glavica seckanog crnog luka,
  • 2 čena seckanog belog luka,
  • 2 kašičice slatke paprike,
  • 1 kašičica soli,
  • 1 kašičica mlevenog kumina,
  • čili, biber, peršunov list, korijander,
  • 1-2 kašike brašna,
  • ulje.

Falafel iz rerne se priprema na sledeći način:

  1. Prvo pripremite leblebije – prelijte ih većom količinom vode i ostavite ih da odstoje preko noći.
  2. Ocedite vodu, stavite ih u čoper, pa dodajte sve navedene začine i procesirajte.
  3. Bitno je da se leblebije lepo samelju.
  4. Dodajte brašno i sjedinite sve sastojke.
  5. Da li ima dovono brašna, proveditećete tako što ćete oblikovati kuglicu, ukoliko se ona raspada potrebno je još brašna, a ukoliko zadržava oblik, ima dovoljno brašna.
  6. Kuglice poređajte na pleh koji ste obložili papirom za pečenje.
  7. Preko svake kuglice sipajte po malo ulja.
  8. Pecite ih u zagrekanoj rerni na 220 stepeni 15-20 minuta.
  9. Tokom pečenja ih možete okretati.
  10. Falafel možete služiti uz ono što volite – varivo od povrća, salatu, hleb…
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Falafel iz rerne
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 42 Review(s)