Prvo pripremite leblebije – prelijte ih većom količinom vode i ostavite ih da odstoje preko noći.
Ocedite vodu, stavite ih u čoper, pa dodajte sve navedene začine i procesirajte.
Bitno je da se leblebije lepo samelju.
Dodajte brašno i sjedinite sve sastojke.
Da li ima dovono brašna, proveditećete tako što ćete oblikovati kuglicu, ukoliko se ona raspada potrebno je još brašna, a ukoliko zadržava oblik, ima dovoljno brašna.
Kuglice poređajte na pleh koji ste obložili papirom za pečenje.
Preko svake kuglice sipajte po malo ulja.
Pecite ih u zagrekanoj rerni na 220 stepeni 15-20 minuta.
Tokom pečenja ih možete okretati.
Falafel možete služiti uz ono što volite – varivo od povrća, salatu, hleb…
Sastojci za posnu supu od celera i krompira:
šolja sitno seckanog celera,
1 krompir,
1/2 glavice crnog luka,
2 kašike maslinovog ulja,
kašika brašna,
1/2 kašike aleve paprike,
biber,
so,
limunov sok,
začin od sušenog povrća.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više