Posna musaka sa kinoom

325
- Advertisement -

Posna musaka sa kinoom

Advertisements

Sastojci za posnu musaku sa kinoom:

  • 200g kinoe,
  • 2 patlidžana, isečena na kolutove,
  • 2 tikvice, isečene na kolutove,
  • 1 crveni luk, sitno iseckan,
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana,
  • 2 paradajza, iseckana,
  • 1 kašičica suvog origana,
  • so i biber po ukusu,
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • 500ml pasiranog paradajza (passata),
  • svež peršun za dekoraciju (opciono).

Posna musaka sa kinoom se priprema na sledeći način:

  1. Skuvajte kinou prema uputstvu na pakovanju, procedite i ostavite sa strane.
  2. Patlidžane i tikvice lagano posolite i ostavite da odstoje 15 minuta kako bi ispustili višak vode. Zatim ih osušite papirnim ubrusom.
  3. U velikoj tavi zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte iseckani crveni luk i beli luk i dinstajte dok ne postanu mekani i mirisni.
  4. Dodajte iseckane paradajze, origano, so i biber i kuvajte još nekoliko minuta dok paradajzi ne omekšaju.
  5. U međuvremenu, zagrejte rernu na 180°C.
  6. U vatrostalnu posudu za pečenje, rasporedite sloj patlidžana, zatim sloj tikvica, pa sloj kinoe. Prelijte sa malo pasiranog paradajza. Ponovite postupak dok ne iskoristite sve sastojke, završavajući slojem povrća i preliveno pasiranog paradajza.
  7. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 40-45 minuta, ili dok povrće ne omekša i vrh musake ne postane zlatno-smeđ.
  8. Pre serviranja, pospite svežim peršunom po želji.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna musaka sa kinoom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -