- Advertisement -
Sastojci za posnu musaku sa kinoom:
- 200g kinoe,
- 2 patlidžana, isečena na kolutove,
- 2 tikvice, isečene na kolutove,
- 1 crveni luk, sitno iseckan,
- 2 čena belog luka, sitno iseckana,
- 2 paradajza, iseckana,
- 1 kašičica suvog origana,
- so i biber po ukusu,
- 2 kašike maslinovog ulja,
- 500ml pasiranog paradajza (passata),
- svež peršun za dekoraciju (opciono).
Posna musaka sa kinoom se priprema na sledeći način:
- Skuvajte kinou prema uputstvu na pakovanju, procedite i ostavite sa strane.
- Patlidžane i tikvice lagano posolite i ostavite da odstoje 15 minuta kako bi ispustili višak vode. Zatim ih osušite papirnim ubrusom.
- U velikoj tavi zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte iseckani crveni luk i beli luk i dinstajte dok ne postanu mekani i mirisni.
- Dodajte iseckane paradajze, origano, so i biber i kuvajte još nekoliko minuta dok paradajzi ne omekšaju.
- U međuvremenu, zagrejte rernu na 180°C.
- U vatrostalnu posudu za pečenje, rasporedite sloj patlidžana, zatim sloj tikvica, pa sloj kinoe. Prelijte sa malo pasiranog paradajza. Ponovite postupak dok ne iskoristite sve sastojke, završavajući slojem povrća i preliveno pasiranog paradajza.
- Pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 40-45 minuta, ili dok povrće ne omekša i vrh musake ne postane zlatno-smeđ.
- Pre serviranja, pospite svežim peršunom po želji.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posna musaka sa kinoom
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -