Napitak od jabuke i cimeta se priprema na sledeći način:
Jabuke operite, isecite na tanke kriške i stavite u bocu zajedno sa cimetom.
Prelijte sve vodom i ostavite preko noći.
Napitak popijte u roku od jednog dana, a jabuke i cimet možete koristiti tri dana za isti napitak.
Ovo će vam pomoći u detoksikaciji i mršavljenju, a takođe će vam dati i neophodnu energiju.
Jabuka
Jabuka je oduvek važila za lekovito voće. Pojedine vrste jabuke sadrže jod i to desetak puta više nego banane ili kajsije, što uz sadržaj C vitamina može biti od posebnog značaja u sprečavanju nastanka bolesti štitne žlezde. Sveža jabuka, uzeta na prazan stomak, omogućava organizmu da brzo, u roku od dvadesetak minuta, upije iz nje hranljive i lekovite sastojke. Više o jabukama…
Cimet
Među začinima koji istinski daje posebnu aromu i miris cimet (Cinnamomum verum) zauzima jedinstveno mesto. Da je poseban pokazuju i rukopisi na sanskritu napisani 2.800. godine pre Hrista. Cimet je zasigurno jedan od najstarijih začina za koji su znali i stari Kinezi, Egipćani i Feničani. Više o cimetu…
Sastojci za posno povrće na roštilju:
2 tikvice,
1 patlidžan,
1 crvena paprika,
1 žuta paprika,
1 crni luk,
2 paradajza,
2 kašike maslinovog ulja,
2 kašičice suvog začina (origano, bosiljak, majčina dušica),
so i biber po ukusu,
sveži peršun za dekoraciju.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više