Posni kolač sa jabukama

Posni kolač sa jabukama

Advertisement

Sastojci za posni kolač sa jabukama:

  • 4 šolje (šolja ili čaša od 200 ml) rendanih jabuka,
  • 2 šolje šećera,
  • 1 šolja ulja,
  • 1 šolja vode,
  • 3 šolje brašna,
  • 1 kesica praška za pecivo,
  • 1 kašičica sode bikarbone,
  • 1 kesica cimeta.

Posni kolač sa jabukama se priprema na sledeći način:

  1. Umutiti sve sastojke i ostaviti smesu da odstoji 30 minuta.
  2. Sipati masu u podmazan i pobrašnjen pleh i staviti u zagrejanu pećnicu.
  3. Peći na 200°C, oko 30-40 minuta.
  4. Iglom ili čačkalicom probati da li je kolač pečen.
  5. Izvaditi iz pećnice i ostaviti da se ohladi.
  6. Pre serviranja iseći na kocke i po želji posuti šećerom u prahu.

Recept poslala Branka Kostić

OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni kolač sa jabukama
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
41star1star1star1stargray Na osnovu 54 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares