Posne noklice

Posne noklice

Advertisement

Sastojci za posne noklice:

  • 200 g griza (najbolje belog pšeničnog),
  • 2 kašike belog brašna,
  • 1 kašika ulja,
  • čajna kašičica praška za pecivo,
  • prstohvat kurkume (ako želite da budu žute kao “prave”),
  • voda (ili kisela voda),
  • so.

Posne noklice se pripremaju na sledeći način:

  1. Čim stavite supu da se kuva, odmah napravite ovo testo, jer je dobro da malo odstoji.
  2. Pomešajte griz, brašno, so, prašak za pecivo i kurkumu.
  3. Lagano dodajte vodu i mešajte, dok ne dobijete ujednačeno, ali što mekše testo.
  4. Ako testo bude pretvrdo, imaćete tvrde noklice, ako bude premekano, dobićete krem supu s grizom.
  5. Dodajte ulje (služi za povezivanje) i još malo promešajte.
  6. Ostavite da stoji 10-ak minuta, dok se supa kuva.
  7. Oblikujte po želji i ubacite u supu.
  8. Kad izrone na površinu, kuvajte još par minuta.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne noklice
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
3.51star1star1star1stargray Na osnovu 49 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares