- Advertisement -
Sastojci za posne noklice:
- 200 g griza (najbolje belog pšeničnog),
- 2 kašike belog brašna,
- 1 kašika ulja,
- čajna kašičica praška za pecivo,
- prstohvat kurkume (ako želite da budu žute kao „prave“),
- voda (ili kisela voda),
- so.
Posne noklice se pripremaju na sledeći način:
- Čim stavite supu da se kuva, odmah napravite ovo testo, jer je dobro da malo odstoji.
- Pomešajte griz, brašno, so, prašak za pecivo i kurkumu.
- Lagano dodajte vodu i mešajte, dok ne dobijete ujednačeno, ali što mekše testo.
- Ako testo bude pretvrdo, imaćete tvrde noklice, ako bude premekano, dobićete krem supu s grizom.
- Dodajte ulje (služi za povezivanje) i još malo promešajte.
- Ostavite da stoji 10-ak minuta, dok se supa kuva.
- Oblikujte po želji i ubacite u supu.
- Kad izrone na površinu, kuvajte još par minuta.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 49 Review(s)
Posne noklice
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -