Posna supa od leblebija

161
- Advertisement -

Posna supa od leblebija

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu supu od leblebija:

  • 1 šolja suvih leblebija (ili 2 konzerve kuvanih leblebija),
  • 1 glavica crnog luka, sitno seckana,
  • 2-3 čena belog luka, sitno seckana,
  • 2 šargarepe, isečene na kolutiće,
  • 2 stabljike celera, sitno seckane,
  • 1 paradajz, sitno seckan ili 1 konzerva seckanog paradajza,
  • 1 l povrćnog bujona ili vode,
  • 1 kašičica kumina,
  • 1 kašičica aleve paprike,
  • so i biber po ukusu,
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • svež peršun za ukras (po želji).

Posna supa od leblebija se priprema na sledeći način:

  1. Ako koristite suve leblebije, potopite ih u vodi preko noći. Sutradan ih isperite i kuvajte dok ne omekšaju, oko 1 sat. Ako koristite konzervirane leblebije, samo ih isperite i ocedite.
  2. U velikoj šerpi zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte crni luk i pržite dok ne postane staklast.
  3. Dodajte beli luk, šargarepu i celer, pa pržite još nekoliko minuta.
  4. Dodajte paradajz, kuvane leblebije, povrtni bujon ili vodu, kumin i alevu papriku. Promešajte i pustite da provri.
  5. Smanjite vatru i kuvajte na laganoj vatri oko 30 minuta, dok povrće ne omekša.
  6. Posolite i pobiberite po ukusu. Poslužite toplo, po želji posuto svežim peršunom.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna supa od leblebija
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
- Advertisement -