- Advertisement -
Sastojci za posnu supu od leblebija:
- 1 šolja suvih leblebija (ili 2 konzerve kuvanih leblebija),
- 1 glavica crnog luka, sitno seckana,
- 2-3 čena belog luka, sitno seckana,
- 2 šargarepe, isečene na kolutiće,
- 2 stabljike celera, sitno seckane,
- 1 paradajz, sitno seckan ili 1 konzerva seckanog paradajza,
- 1 l povrćnog bujona ili vode,
- 1 kašičica kumina,
- 1 kašičica aleve paprike,
- so i biber po ukusu,
- 2 kašike maslinovog ulja,
- svež peršun za ukras (po želji).
Posna supa od leblebija se priprema na sledeći način:
- Ako koristite suve leblebije, potopite ih u vodi preko noći. Sutradan ih isperite i kuvajte dok ne omekšaju, oko 1 sat. Ako koristite konzervirane leblebije, samo ih isperite i ocedite.
- U velikoj šerpi zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte crni luk i pržite dok ne postane staklast.
- Dodajte beli luk, šargarepu i celer, pa pržite još nekoliko minuta.
- Dodajte paradajz, kuvane leblebije, povrtni bujon ili vodu, kumin i alevu papriku. Promešajte i pustite da provri.
- Smanjite vatru i kuvajte na laganoj vatri oko 30 minuta, dok povrće ne omekša.
- Posolite i pobiberite po ukusu. Poslužite toplo, po želji posuto svežim peršunom.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 1 Review(s)
Posna supa od leblebija
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -