1 šolja suvih leblebija (ili 2 konzerve kuvanih leblebija),
1 glavica crnog luka, sitno seckana,
2-3 čena belog luka, sitno seckana,
2 šargarepe, isečene na kolutiće,
2 stabljike celera, sitno seckane,
1 paradajz, sitno seckan ili 1 konzerva seckanog paradajza,
1 l povrćnog bujona ili vode,
1 kašičica kumina,
1 kašičica aleve paprike,
so i biber po ukusu,
2 kašike maslinovog ulja,
svež peršun za ukras (po želji).
Posna supa od leblebija se priprema na sledeći način:
Ako koristite suve leblebije, potopite ih u vodi preko noći. Sutradan ih isperite i kuvajte dok ne omekšaju, oko 1 sat. Ako koristite konzervirane leblebije, samo ih isperite i ocedite.
U velikoj šerpi zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte crni luk i pržite dok ne postane staklast.
Dodajte beli luk, šargarepu i celer, pa pržite još nekoliko minuta.
Dodajte paradajz, kuvane leblebije, povrtni bujon ili vodu, kumin i alevu papriku. Promešajte i pustite da provri.
Smanjite vatru i kuvajte na laganoj vatri oko 30 minuta, dok povrće ne omekša.
Posolite i pobiberite po ukusu. Poslužite toplo, po želji posuto svežim peršunom.
Sastojci za posni kuskus sa povrćem:400g šampinjona,1 tikvica,1 šargarepa,200g kukuruza šećerca,1 veza mladog luka,1 čen belog luka,so, biber,ljuta crvena mlevena paprika,1 kašičica gustina,suvi bosiljak,150g kuskusa,200ml bujona,ulje.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više