Posna kremasta čorba od karfiola

52
- Advertisement -

Posna kremasta čorba od karfiola

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu kremastu čorbu od karfiola:

  • 1 glavica karfiola (oko 500 g),
  • 2 krompira,
  • 1 glavica crnog luka,
  • 2 čena belog luka,
  • 750 ml povrćnog bujona,
  • 100 ml kokosovog mleka (ili sojinog mleka),
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • so, biber po ukusu,
  • prstohvat muškatnog oraščića (opciono).

Posna kremasta čorba od karfiola se priprema na sledeći način:

  1. Operite karfiol i podelite ga na cvetiće. Oljuštite krompir i isecite ga na kockice. Crni luk sitno naseckajte, a beli luk iscedite.
  2. U loncu zagrejte maslinovo ulje i propržite crni luk dok ne omekša. Dodajte beli luk i propržite još 1 minut. Zatim dodajte karfiol i krompir, i sve zajedno kratko propržite.
  3. Sipajte povrćni bujon u lonac, začinite solju, biberom i muškatnim oraščićem po ukusu, i kuvajte čorbu na srednjoj vatri oko 20 minuta, dok povrće ne postane potpuno mekano.
  4. Kada su karfiol i krompir kuvani, štapnim mikserom izmiksajte čorbu dok ne postane potpuno glatka. Dodajte kokosovo mleko i sve zajedno kuvajte još nekoliko minuta kako bi se ukusi sjedinili.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna kremasta čorba od karfiola
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -