Posne tikvice sa pirinčem se pripremaju na sledeći način:
Tikvice za punjenje se oljušte, izdube kašikom, operu i ostave da se ocede.
Oljušti se dosta crnog luka, sitno isecka i stavi u tavu, sa maslinovim uljem, da se malo izdinsta.
U izdinstani luk se sipa pirinač, prethodno otrebljen i opran, sve se to još malo dinsta, a zatim nalije oljuštenim i izrendanim paradajzom sa malo vode.
U ovu smesu se stavi dosta isečenog peršunovog lišća, malo mirođije i soli.
Oceđene tikvice se pune, a na kraju se svaka zatvori poklopcem – kriškom paradajza.
Tako pripremljene tikvice kuvaju se na plotni šporeta ili u rerni.
Tikvice se naliju vodom da ogreznu.
Kada su skoro gotove, preliju se sa još maslinovog ulja i oljuštenim i izrendanim paradajzom.
Kuvaju se još otprilike oko pola sata.
Gotove tikvice se pospu isečenim peršunovim lišćem.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više