Posne tikvice sa pirinčem se pripremaju na sledeći način:
Tikvice za punjenje se oljušte, izdube kašikom, operu i ostave da se ocede.
Oljušti se dosta crnog luka, sitno isecka i stavi u tavu, sa maslinovim uljem, da se malo izdinsta.
U izdinstani luk se sipa pirinač, prethodno otrebljen i opran, sve se to još malo dinsta, a zatim nalije oljuštenim i izrendanim paradajzom sa malo vode.
U ovu smesu se stavi dosta isečenog peršunovog lišća, malo mirođije i soli.
Oceđene tikvice se pune, a na kraju se svaka zatvori poklopcem – kriškom paradajza.
Tako pripremljene tikvice kuvaju se na plotni šporeta ili u rerni.
Tikvice se naliju vodom da ogreznu.
Kada su skoro gotove, preliju se sa još maslinovog ulja i oljuštenim i izrendanim paradajzom.
Kuvaju se još otprilike oko pola sata.
Gotove tikvice se pospu isečenim peršunovim lišćem.
Sastojci za posnu zapečenu pastu sa brokolijem:
250 g paste (penne, fusili ili bilo koja druga po izboru),
300 g brokolija, podeljenog na cvetove,
3 čena belog luka, sitno iseckana,
200 ml biljne pavlake za kuvanje (sojinog ili od zobi),
2 kašike maslinovog ulja,
2 kašike hlebnih mrvica,
1 kašika prehrambenog kvasca (po želji),
so i biber po ukusu.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više