- Advertisement -
Posne tikvice sa pirinčem se pripremaju na sledeći način:
- Tikvice za punjenje se oljušte, izdube kašikom, operu i ostave da se ocede.
- Oljušti se dosta crnog luka, sitno isecka i stavi u tavu, sa maslinovim uljem, da se malo izdinsta.
- U izdinstani luk se sipa pirinač, prethodno otrebljen i opran, sve se to još malo dinsta, a zatim nalije oljuštenim i izrendanim paradajzom sa malo vode.
- U ovu smesu se stavi dosta isečenog peršunovog lišća, malo mirođije i soli.
- Oceđene tikvice se pune, a na kraju se svaka zatvori poklopcem – kriškom paradajza.
- Tako pripremljene tikvice kuvaju se na plotni šporeta ili u rerni.
- Tikvice se naliju vodom da ogreznu.
- Kada su skoro gotove, preliju se sa još maslinovog ulja i oljuštenim i izrendanim paradajzom.
- Kuvaju se još otprilike oko pola sata.
- Gotove tikvice se pospu isečenim peršunovim lišćem.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 13 Review(s)
Posne tikvice sa pirinčem
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -