Ratatuj

Ratatuj recept

Advertisement

Sastojci za ratatuj:

  • 500 g plavog patlidžana,
  • 400 g paradajza,
  • 500 g tikvica,
  • nekoliko paprika (da nisu ljute),
  • nekoliko glavica crnog luka,
  • 1 čen belog luka,
  • peršun,
  • majoran,
  • žalfija,
  • so,
  • biber,
  • maslinovo ulje.

Ratatuj se priprema na sledeći način:

  1. Očistite i isecite neoljušten plavi patlidžan na kocke, posoliti ga i ostaviti da odstoji u posudi kako bi pustio gorak sok. Treba da stoji 3-4 sata.
  2. Nakon toga staviti u maslinovo ulje da se prži nekoliko glavica očišćenog crnog luka, zatim dodati 400 g oljuštenog paradajza, isečenog na uzdužne tanke kriške i očišćenog od semena. Dodati još 500 g tikvica isečenih na tanke kriške, sitno iseckan beli luk i nekoliko paprika, očišćenih od semena i žilica.
  3. Nakon toga dodati plavi patlidžan, opran, oceđen i osušen od soli.
  4. Pržiti i na kraju dodati začine, peršun, majoran i žalfiju, so i biber.
  5. Sve to kuvati bar još pola sata da se dobro ukrčka, ali da ostane mekano i vlažno.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Ratatuj
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
3.51star1star1star1stargray Na osnovu 28 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares