Posna sarma sa pasuljem

Posna sarma sa pasuljem

Advertisement

Potrebno je:

  • manja glavica kiselog kupusa,
  • čaša belog pasulja,
  • 3 glavice crnog luka,
  • ulje,
  • brašno,
  • aleva paprika,
  • biber,
  • so.

Priprema:

  1. Pasulj se ostavi preko noći u hladnoj vodi.
  2. Sutradan se skuva (prva voda se prospe), a potom ocedi. Vodu od kuvanja sačuvati.
  3. Propržiti crni luk na ulju i u njega dodati oceđen pasulj.
  4. Od kupusa izdvojiti listove za sarme i nadevati ih pasuljem.
  5. Uvijati sarme, ređati u tepsiju ili vatrostalnu posudu, po čijem dnu je naseckano malo kiselog kupusa.
  6. Sarme se odozgo preliju vodom u kojoj se pasulj kuvao i peku u rerni na 200 stepeni C, dok sva tečnost ne ispari.
  7. Pred kraj se sarme preliju zaprškom od aleve paprike, ulja i brašna.

Pin It on Pinterest

Shares