- Advertisement -
Sastojci za posni kolač sa ananasom:
- 1 konzerva ananasa u komadima (oko 400 g),
- 250 g brašna,
- 200 g šećera,
- 1 kesica praška za pecivo,
- 1 kesica vanilin šećera,
- 1/2 kašičice sode bikarbone,
- 1/4 kašičice soli,
- 1 kašičica cimeta,
- 100 ml biljnog ulja,
- 200 ml mineralne vode,
- 100 g kokosovog brašna.
Posni kolač sa ananasom se priprema na sledeći način:
- Zagrejte rernu na 180°C i pripremite pleh za pečenje (oko 20×30 cm) obložen papirom za pečenje.
- U velikoj posudi pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo, vanilin šećer, sodu bikarbonu, so i cimet.
- U drugoj posudi pomešajte biljno ulje i mineralnu vodu. Dodajte tečne sastojke u suve i mešajte dok se ne sjedine.
- Dodajte komade ananasa i kokosovo brašno u smesu i lagano promešajte.
- Sipajte smesu u pripremljeni pleh i ravnomerno je rasporedite.
- Pecite kolač u prethodno zagrejanoj rerni oko 40 minuta, ili dok čačkalica ubodena u sredinu ne izađe čista.
- Ostavite kolač da se potpuno ohladi pre nego što ga isečete na kocke i poslužite.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posni kolač sa ananasom
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -