Posne krem bananice je jako teško naći na našem tržištu. Ima nekoliko manjih proizvođača koje ih proizvode i obično su ti proizvodi dostupni u manjim, lokalnim marketima, dok ih u velikim trgovinskim lancima nema. Zato smo odlučili da vas obradujemo receptom za domaće posne krem bananice. Ovako pripremljene posne bananice možete koristiti i za pripremu ostalih posnih kolača ili torti za čiju pripremu su posne krem bananice neophodne.
Posne krem bananice se pripremaju na sledeći način:
Kuvati šećer u 200 ml vode dok se ne rastopi, nekih 4, 5 minuta.
U 100 ml vode sipati 3 kesice želatina.
Sirup od rastopljenog šećera sipati u plastičnu posudu i dodati natopljeni želatin.
Smesu mutiti najmanje 15 minuta, dok ne postane gusta. U to dodati ekstrat od banane i jos mutiti da se smesa fino sjedini sa ekstratom (mogu se dodati i 2 ekstrata ukoliko želite jači ukus banane).
Pleh nauljiti tako što razmažete kašičicu ulja papirnim ubrusom, zatim sipajte smesu.
Kada se smesa skroz ohladi (najbolje u frižideru) iseći je na kocke.
Kockice preliti topljenom posnom čokoladom. Lakša varijanta je da krem bananice prelijete pre sečenja.
Sastojci za posnu čorbu od lignji i oslića:
300 g lignji,
300 g oslića,
1 glavica crnog luka,
1 čen belog luka,
1 zelena paprika,
2 paradajza,
ulje,
so,
biber,
pola čaše vina,
1 litar vode.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više