Fileti oslića u marinadi od senfa

1932
- Advertisement -

Fileti oslića u marinadi od senfa

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za filete oslića u marinadi od senfa:

  • 1kg oslić fileta,
  • 100g senfa,
  • 200ml belog vina,
  • 5ml maslinovog ulja,
  • sok iz dva veća limuna,
  • 1 puna kašičica soli,
  • pola kašičice bibera,
  • 1 kašičica suvog timijana,
  • 2 kašike svežeg peršunovog lista,
  • 6-7 čena belog luka.

Fileti oslića u marinadi od senfa se pripremaju na sledeći način:

  1. Pre same pripreme, filete oslića odlediti i ocediti od vode koju će otpustiti pa ih dobro posušiti ubrusom.
  2. Vatrostalnu posudu u kojoj će se jelo peći poprskati maslinovim uljem.
  3. Poslagati posušene filete oslića, posoliti ih i pobiberiti.
  4. Posuti ih sušenim timijanom i iseckanim peršunovim listom.
  5. U činiji dobro promešati sve sastojke za marinadu: senf, vino, maslinovo ulje, limunov sok i izgnječen beli luk.
  6. Preko oslića staviti nekoliko celih čena belog luka a zatim sve zaliti marinadom, tako da riba pliva u njoj.
  7. Prekriti alu folijom i ostaviti u frižideru najmanje sat vremena da se marinira.
  8. Rernu zagrejati na 170 stepeni (sa ventilatorom).
  9. Jelo peći oko 45 minuta sve vreme poklopljeno a tek pred kraj pečenja skloniti foliju da se zapeče.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Fileti oslića u marinadi od senfa
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
41star1star1star1stargray Based on 4 Review(s)
- Advertisement -