- Advertisement -
Sastojci za filete oslića u marinadi od senfa:
- 1kg oslić fileta,
- 100g senfa,
- 200ml belog vina,
- 5ml maslinovog ulja,
- sok iz dva veća limuna,
- 1 puna kašičica soli,
- pola kašičice bibera,
- 1 kašičica suvog timijana,
- 2 kašike svežeg peršunovog lista,
- 6-7 čena belog luka.
Fileti oslića u marinadi od senfa se pripremaju na sledeći način:
- Pre same pripreme, filete oslića odlediti i ocediti od vode koju će otpustiti pa ih dobro posušiti ubrusom.
- Vatrostalnu posudu u kojoj će se jelo peći poprskati maslinovim uljem.
- Poslagati posušene filete oslića, posoliti ih i pobiberiti.
- Posuti ih sušenim timijanom i iseckanim peršunovim listom.
- U činiji dobro promešati sve sastojke za marinadu: senf, vino, maslinovo ulje, limunov sok i izgnječen beli luk.
- Preko oslića staviti nekoliko celih čena belog luka a zatim sve zaliti marinadom, tako da riba pliva u njoj.
- Prekriti alu folijom i ostaviti u frižideru najmanje sat vremena da se marinira.
- Rernu zagrejati na 170 stepeni (sa ventilatorom).
- Jelo peći oko 45 minuta sve vreme poklopljeno a tek pred kraj pečenja skloniti foliju da se zapeče.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Fileti oslića u marinadi od senfa
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -