- Advertisement -
Sastojci za posne mini kroasane:
- 500g mekog brašna,
- 1,5dl belog vina,
- 1,5dl vode,
- 20g svežeg kvasca,
- 1 kašičica šećera,
- 3 kašike ulja,
- 1 kašičica soli,
- 1/2 praška za pecivo,
- 200g posnog margarina,
- susam.
Posni mini kroasani se pripremaju na sledeći način:
- Kvasac i šećer preliti sa 1/2 dl mlake vode i ostaviti da nadođe.
- Izmešati brašno, so i prašak za pecivo.
- Vino i 1dl vode zagrejati da bude mlako.
- U vanglu sipati nadošli kvasac, dodati vino i vodu i izmešati.
- Postepeno dodavati brašno i umesiti glatko testo.
- Na radnoj površini premesiti testo, podeliti ga na 8 jufki.
- Svaku razvaljati u krug, premazati margarinom sobne temperature (osim poslednje) i slagati jednu na drugu.
- Premazano testo posuti sa malo brašna i opet rastanjiti u krug.
- Krug zaseći na 16 jednakih trouglova, urolati kiflice i slagati u pleh obložen papirom.
- Ostaviti na toplom 40-50 minuta da narastu.
- Na svaku kiflicu staviti komadić margarina i po želji posuti susamom.
- Peći na 200 stepeni otprilike 20-25 minuta, da fino porumene.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 6 Review(s)
Posni mini kroasani
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -