Posni mini kroasani

5808
- Advertisement -

Posni mini kroasani

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posne mini kroasane:

  • 500g mekog brašna,
  • 1,5dl belog vina,
  • 1,5dl vode,
  • 20g svežeg kvasca,
  • 1 kašičica šećera,
  • 3 kašike ulja,
  • 1 kašičica soli,
  • 1/2 praška za pecivo,
  • 200g posnog margarina,
  • susam.

Posni mini kroasani se pripremaju na sledeći način:

  1. Kvasac i šećer preliti sa 1/2 dl mlake vode i ostaviti da nadođe.
  2. Izmešati brašno, so i prašak za pecivo.
  3. Vino i 1dl vode zagrejati da bude mlako.
  4. U vanglu sipati nadošli kvasac, dodati vino i vodu i izmešati.
  5. Postepeno dodavati brašno i umesiti glatko testo.
  6. Na radnoj površini premesiti testo, podeliti ga na 8 jufki.
  7. Svaku razvaljati u krug, premazati margarinom sobne temperature (osim poslednje) i slagati jednu na drugu.
  8. Premazano testo posuti sa malo brašna i opet rastanjiti u krug.
  9. Krug zaseći na 16 jednakih trouglova, urolati kiflice i slagati u pleh obložen papirom.
  10. Ostaviti na toplom 40-50 minuta da narastu.
  11. Na svaku kiflicu staviti komadić margarina i po želji posuti susamom.
  12. Peći na 200 stepeni otprilike 20-25 minuta, da fino porumene.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni mini kroasani
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
41star1star1star1stargray Based on 6 Review(s)
- Advertisement -