- Advertisement -
Sastojci za posne punjene pohovane paprike:
- 6 većih babura paprika,
- 200 g kuvane riže,
- 1 glavica crnog luka,
- 1 šargarepa,
- 2 češnja belog luka,
- 150 g šampinjona (ili drugih pečuraka),
- 100 g tofua,
- 2 kašike mlevenih oraha,
- 1 kašičica suvog začina,
- so i biber po ukusu,
- brašno, prezle i sojino mleko za pohovanje,
- ulje za prženje.
Posne punjene pohovane paprike se pripremaju na sledeći način:
- Paprike očistite od semena i ostavite ih sa strane. U tiganju propržite sitno iseckan crni luk, šargarepu i beli luk dok ne omekšaju. Zatim dodajte šampinjone iseckane na kockice i pržite dok ne ispari tečnost.
- Dodajte kuvanu rižu, tofu i mlevene orahe. Posolite, pobiberite i dodajte suvi začin po ukusu. Dobro promešajte i time napunite paprike.
- Svaku papriku uvaljajte prvo u brašno, zatim u sojino mleko, a potom u prezle. Pržite ih u tiganju sa zagrejanim uljem dok ne postanu zlatno-smeđe.
- Paprike možete peći u rerni dodatnih 15 minuta na 180°C kako bi bile hrskavije spolja.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posne punjene pohovane paprike
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -