Posne punjene pohovane paprike

244
- Advertisement -

Posne punjene pohovane paprike

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posne punjene pohovane paprike:

  • 6 većih babura paprika,
  • 200 g kuvane riže,
  • 1 glavica crnog luka,
  • 1 šargarepa,
  • 2 češnja belog luka,
  • 150 g šampinjona (ili drugih pečuraka),
  • 100 g tofua,
  • 2 kašike mlevenih oraha,
  • 1 kašičica suvog začina,
  • so i biber po ukusu,
  • brašno, prezle i sojino mleko za pohovanje,
  • ulje za prženje.

Posne punjene pohovane paprike se pripremaju na sledeći način:

  1. Paprike očistite od semena i ostavite ih sa strane. U tiganju propržite sitno iseckan crni luk, šargarepu i beli luk dok ne omekšaju. Zatim dodajte šampinjone iseckane na kockice i pržite dok ne ispari tečnost.
  2. Dodajte kuvanu rižu, tofu i mlevene orahe. Posolite, pobiberite i dodajte suvi začin po ukusu. Dobro promešajte i time napunite paprike.
  3. Svaku papriku uvaljajte prvo u brašno, zatim u sojino mleko, a potom u prezle. Pržite ih u tiganju sa zagrejanim uljem dok ne postanu zlatno-smeđe.
  4. Paprike možete peći u rerni dodatnih 15 minuta na 180°C kako bi bile hrskavije spolja.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne punjene pohovane paprike
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -