- Advertisement -
Sastojci za posnu salatu od šargarepe sa peršunom i pinjolima:
- oko 500g šargarepe (4-5 srednjih),
- 1 velika crvena paprika,
- 1/2 ili cela ljuta papričica,
- sveži peršun (oko 45-50g listića),
- oko 20g pinjola ili badema ili semenki.
Za preliv:
- 4 supene kašike maslinovog ulja,
- 1.5-2 kašike jabukovog ili belog vinskog sirća,
- so, biber,
- začini po želji.
Posna salata od šargarepe sa peršunom i pinjolima se priprema na sledeći način:
- Šargarepu oljuštite i narendajte na krupno.
- Stavite pinjole, bademe ili semenke da se prprže u suvom tiganju na srednje-tihoj vatri.
- Iseckajte papriku na kockice i ljutu papričicu na kružiće.
- Peršun operite, istresite i papirnim ubrusom ili krpom nežno utapkajte višak vode. Iseckajte ne previše sitno.
- Izmešajte u teglici ulje, sirće, so, biber i druge začine ako ih koristite i prelijte preko izmešanog povrća.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 2 Review(s)
Posna salata od šargarepe sa peršunom i pinjolima
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -