Posna salata od šargarepe sa peršunom i pinjolima

377
- Advertisement -

Posna salata od šargarepe sa peršunom i pinjolima

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu salatu od šargarepe sa peršunom i pinjolima:

  • oko 500g šargarepe (4-5 srednjih),
  • 1 velika crvena paprika,
  • 1/2 ili cela ljuta papričica,
  • sveži peršun (oko 45-50g listića),
  • oko 20g pinjola ili badema ili semenki.

Za preliv:

  • 4 supene kašike maslinovog ulja,
  • 1.5-2 kašike jabukovog ili belog vinskog sirća,
  • so, biber,
  • začini po želji.

Posna salata od šargarepe sa peršunom i pinjolima se priprema na sledeći način:

  1. Šargarepu oljuštite i narendajte na krupno.
  2. Stavite pinjole, bademe ili semenke da se prprže u suvom tiganju na srednje-tihoj vatri.
  3. Iseckajte papriku na kockice i ljutu papričicu na kružiće.
  4. Peršun operite, istresite i papirnim ubrusom ili krpom nežno utapkajte višak vode. Iseckajte ne previše sitno.
  5. Izmešajte u teglici ulje, sirće, so, biber i druge začine ako ih koristite i prelijte preko izmešanog povrća.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna salata od šargarepe sa peršunom i pinjolima
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
- Advertisement -