- Advertisement -
Sastojci za posnu keks tortu:
- 120g šećera u prahu,
- 1 kesica vanilin šećera,
- 600g posnog keksa,
- 300ml gazirani sok od pomorandže,
- 300g posnog margarina,
Za glazuru:
- 3 kašike ulja,
- 150g posne čokolade za kuvanje.
Posna keks torta se priprema na sledeći način:
- Margarin ostaviti da omekša na sobnoj temperatiri, pa ga mikserom umutiti sa vanilin šećerom i šećerom u prahu.
- Dodati polovinu mlevenog keksa, uliti sok i mutiti mikserom.
- Umešati ostatak mlevenog keka i sve sjediniti mikserom.
- Na tacnu za tortu staviti obruč, rasporediti pripremljenu smesu i lepo poravnati.
- Priprema glazure: U šerpu staviti čokoladu polomljenu na kockice, dodati ulje i otopiti na pari.
- Čokoladnu glazuru naneti preko smese od keksa.
- Ostaviti da odstoji par sati u frižideru, a nakon toga ukloniti obruč.
- Posnu keks tortu seći na parčiče željene veličine, servirati i poslužiti.
- Najbolje je da torta odstoji u frižideru preko noći.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 3 Review(s)
Posna keks torta
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -