Posna čorba od tikvica se priprema na sledeći način:
U dubokoj šerpi na ulju kratko izdinstajte krupno isečeni beli i crni luk, dodajte kari, promešajte i dodajte oprane i na kockice iseckane tikvice.
Poklopite i ostavite da se dinsta oko 25 minuta na umerenoj temperaturi, tikvice će pustiti tečnost i postati meke, povremeno promešajte.
Zatim povrće iz šerpe sipajte u blender i ispasirajte.
U šerpi gde se kuvalo povrće nalijte vode da bude jedan litar i kad provri ubacite kocku za supu, kuvajte nekoliko minuta, pa vratite ispasirano povrće.
Posolite i pobiberite po ukusu, kuvajte dok ne dobijete finu krem supu, sipajte u tanjire, pospite peršun i dodajte tost hleb.
Sastojcci za posne voćne kuglice:
250 g šećera,
250 g mlevenih oraha,
250 g obarenog, oljuštenog i iseckanog badema,
250 g iseckanih suvih smokvi,
250 g iseckanih urmi,
250 g suvog grožđa,
2 pomorandže,
šećerne perle.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više