Posna čorba od tikvica

1342
- Advertisement -

Posna čorba od tikvica

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu čorbu od tikvica:

  • 1kg tikvica,
  • kašika maslinovog ulja,
  • glavica crnog luka,
  • 2 čena belog luka,
  • 1/2 kašike karija,
  • kocka za supu od povrća,
  • so i biber po ukusu,
  • kašika iseckanog svežeg peršuna,
  • krutoni (tost) za dekoraciju.

Posna čorba od tikvica se priprema na sledeći način:

  1. U dubokoj šerpi na ulju kratko izdinstajte krupno isečeni beli i crni luk, dodajte kari, promešajte i dodajte oprane i na kockice iseckane tikvice.
  2. Poklopite i ostavite da se dinsta oko 25 minuta na umerenoj temperaturi, tikvice će pustiti tečnost i postati meke, povremeno promešajte.
  3. Zatim povrće iz šerpe sipajte u blender i ispasirajte.
  4. U šerpi gde se kuvalo povrće nalijte vode da bude jedan litar i kad provri ubacite kocku za supu, kuvajte nekoliko minuta, pa vratite ispasirano povrće.
  5. Posolite i pobiberite po ukusu, kuvajte dok ne dobijete finu krem supu, sipajte u tanjire, pospite peršun i dodajte tost hleb.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna čorba od tikvica
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
4.51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)
- Advertisement -