- Advertisement -
Sastojci za posne pečene lignje:
- 800g lignji,
- 500g krompira,
- 1 luk,
- 2-3 čena belog luka,
- 50ml maslinovog ulja,
- 100ml belog vina,
- 100g maslina (zelenih i crnih),
- 1 kašičica ruzmarina,
- 1kašičica vegete.
Posne pečene lignje se pripremaju na sledeći način:
- Lignje očistite, operite i prosušite papirnatim ubrusom.
- Krompir ogulite, a luk isecite na četvrtine.
- U odgovarajuću posudu stavite krompir, lignje, luk, protisnuti beli luk i ruzmarin pa sve pospite vegetom.
- Dodajte ulje, masline, sve dobro promešajte i stavite u odgovarajući pleh.
- Pleh prekrijte aluminijumskom folijom i pecite oko 30 minuta u rerni zagrejanoj na 180-200°C.
- Zatim uklonite foliju, dodajte vino i pecite još 5 minuta.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posne pečene lignje
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -