Posne pečene lignje

202
- Advertisement -

Posne pečene lignje

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posne pečene lignje:

  • 800g lignji,
  • 500g krompira,
  • 1 luk,
  • 2-3 čena belog luka,
  • 50ml maslinovog ulja,
  • 100ml belog vina,
  • 100g maslina (zelenih i crnih),
  • 1 kašičica ruzmarina,
  • 1kašičica vegete.

Posne pečene lignje se pripremaju na sledeći način:

  1. Lignje očistite, operite i prosušite papirnatim ubrusom.
  2. Krompir ogulite, a luk isecite na četvrtine.
  3. U odgovarajuću posudu stavite krompir, lignje, luk, protisnuti beli luk i ruzmarin pa sve pospite vegetom.
  4. Dodajte ulje, masline, sve dobro promešajte i stavite u odgovarajući pleh.
  5. Pleh prekrijte aluminijumskom folijom i pecite oko 30 minuta u rerni zagrejanoj na 180-200°C.
  6. Zatim uklonite foliju, dodajte vino i pecite još 5 minuta.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne pečene lignje
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)
- Advertisement -