- Advertisement -
Sastojci za posne faširane sojine šnicle:
- 150g ljuspica soje,
- 100g prosušenog hleba,
- 2 šargarepe,
- 1 glavica crnog luka,
- 1 krompir,
- 2 čena belog luka,
- 200g brašna,
- 1/2 kesice praška za pecivo,
- 1 kašika vegete,
- 1/2 kašičice mlevenog bibera,
- soli po ukusu,
- ulje za prženje.
Faširane sojine šnicle se pripremaju na sledeći način:
- Sojine ljuspice potopite u mlaku vodu, ostavite ih malo da odstoje i nabubre, pa ocedite višak vode.
- Toplom vodom pokvasite hleb i ocedite izmedju dlanova (koristtite samo sredinu parčeta, koricu odbacite).
- Luk, krompir i šargarepu očistite i sitno izrendajte.
- Sve sastojke sjedinite, dodajte začine i uz dodatak brašna sve lepo umesite da masa postane homogena, najbolje je rukom.
- Ruke malo pobrašnite i od smese formirajte male loptice pa ih dlanom spljoštite da dobiju oblik pljeskavice.
- U tiganju zagrejte ulje i ispržite pljeskavice dok fino ne porumene.
- Naredjajte ih na ubrus da se iscedi višak masnoće i poslužite tople kao predjelo ili kao glavni obrok.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 7 Review(s)
Faširane sojine šnicle
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -