Posne špagete sa dagnjama

510
- Advertisement -

Posne špagete sa dagnjama

Advertisements

Sastojci za posne špagete sa dagnjama:

  • 400g špageta,
  • 650g dagnji,
  • 4 čena belog luka,
  • 2 limuna,
  • 450g paradajza,
  • 4 ljute papričice (stavite manje ako ne volite ljuto),
  • peršunov list pola veze,
  • 80ml ulja,
  • so i biber.

Posne špagete sa dagnjama se pripremaju na sledeći način:

  1. Za pripremu špageta sa dagnjama možete koristiti sveže ili konzervirane dagnje.
  2. Ako koristite sveže dagnje dobro ih očistite oštrim nožem i sundjerom, stavite ih u dublju šerpu prelite vodom i kuvajte dok se školjke ne otvore.
  3. Svaku školjku koja se nije otvorila bacite.
  4. Konzervirane možete odmah koristiti.
  5. U dublju šerpu naspite vodu  i malo ulja pa sravite da provri, dodajte špagete i skuvajte ih.
  6. Procedite špagete, isperite ih hladnom vodom i ostavite sa strane.
  7. Sos za špagete sa dagnjama: oljuštite i sitno isecite beli luk.
  8. Polovinu ulja zagrejte stavite luk i pržite na tihoj vatri dok ne promeni boju.
  9. Dodajte sitno isečene ljute papričice i oljušten i isečen paradajiz, sve to prokuvajte oko 5 minuta.
  10. Iscedite limun i sitno isecite peršun.
  11. U šerpu sa umakom dodajte dagnje, peršun, limunov sok, špagete, preostalo ulje i malo vode pa sve uz stalno mešanje krčkajte još 5 minuta.
  12. Začinite špagete sa dagnjama sa soli i biberom sve promešajte i služite toplo.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne špagete sa dagnjama
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -