- Advertisement -
Sastojci za posne špagete sa dagnjama:
- 400g špageta,
- 650g dagnji,
- 4 čena belog luka,
- 2 limuna,
- 450g paradajza,
- 4 ljute papričice (stavite manje ako ne volite ljuto),
- peršunov list pola veze,
- 80ml ulja,
- so i biber.
Posne špagete sa dagnjama se pripremaju na sledeći način:
- Za pripremu špageta sa dagnjama možete koristiti sveže ili konzervirane dagnje.
- Ako koristite sveže dagnje dobro ih očistite oštrim nožem i sundjerom, stavite ih u dublju šerpu prelite vodom i kuvajte dok se školjke ne otvore.
- Svaku školjku koja se nije otvorila bacite.
- Konzervirane možete odmah koristiti.
- U dublju šerpu naspite vodu i malo ulja pa sravite da provri, dodajte špagete i skuvajte ih.
- Procedite špagete, isperite ih hladnom vodom i ostavite sa strane.
- Sos za špagete sa dagnjama: oljuštite i sitno isecite beli luk.
- Polovinu ulja zagrejte stavite luk i pržite na tihoj vatri dok ne promeni boju.
- Dodajte sitno isečene ljute papričice i oljušten i isečen paradajiz, sve to prokuvajte oko 5 minuta.
- Iscedite limun i sitno isecite peršun.
- U šerpu sa umakom dodajte dagnje, peršun, limunov sok, špagete, preostalo ulje i malo vode pa sve uz stalno mešanje krčkajte još 5 minuta.
- Začinite špagete sa dagnjama sa soli i biberom sve promešajte i služite toplo.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posne špagete sa dagnjama
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -