- Advertisement -
Sastojci za posni pilav sa bukovačom:
- 1 glavica crnog luka,
- 2 čena belog luka,
- 2 šargarepe,
- 400g bukovače,
- 1 šolja pirinča,
- so, biber,
- peršun za dekoraciju,
- začini po ukusu,
- ulje.
Posni pilav sa bukovačom se priprema na sledeći način:
- Tiganj zagrejete, pa dodajte malo ulja, a onda i crni, sitno seckani luk.
- Dinstajte ga tri minuta.
- Šargarepu i belu luk iseckajte sitno, a bukovaču na listiće, pa dodajte u tiganj.
- Dinstajte sve pet minuta i dodajte začine.
- Pirinač operite u dve vode, pa ga dodajte u tiganj.
- Povrće prelijte vodom da ogrezne i kuvajte još pet minuta.
- Premestite ga u pleh koji ste prethodno nauljili, pa pecite u rerni na 200 stepeni, 45 minuta.
- Pilav izvadite iz rerne i dekorišite svežim peršunom, pa ga služite uz omiljenu sezonsku salatu.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posni pilav sa bukovačom
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -