Posni pilav sa bukovačom

1868
- Advertisement -

Posni pilav sa bukovačom

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni pilav sa bukovačom:

  • 1 glavica crnog luka,
  • 2 čena belog luka,
  • 2 šargarepe,
  • 400g bukovače,
  • 1 šolja pirinča,
  • so, biber,
  • peršun za dekoraciju,
  • začini po ukusu,
  • ulje.

Posni pilav sa bukovačom se priprema na sledeći način:

  1. Tiganj zagrejete, pa dodajte malo ulja, a onda i crni, sitno seckani luk.
  2. Dinstajte ga tri minuta.
  3. Šargarepu i belu luk iseckajte sitno, a bukovaču na listiće, pa dodajte u tiganj.
  4. Dinstajte sve pet minuta i dodajte začine.
  5. Pirinač operite u dve vode, pa ga dodajte u tiganj.
  6. Povrće prelijte vodom da ogrezne i kuvajte još pet minuta.
  7. Premestite ga u pleh koji ste prethodno nauljili, pa pecite u rerni na 200 stepeni, 45 minuta.
  8. Pilav izvadite iz rerne i dekorišite svežim peršunom, pa ga služite uz omiljenu sezonsku salatu.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni pilav sa bukovačom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -