Posna vekna sa pečurkama

525
- Advertisement -

Posna vekna sa pečurkama

Advertisements

Sastojci za posnu veknu sa pečurkama:

  • 30g suve bukovače,
  • 100g praziluka,
  • 1 čen belog luka,
  • 400g belih šampinjona,
  • 200g braon šampinjona,
  • 4 kašike maslinovog ulja,
  • 1 kašičica soli,
  • 2 kašike senfa,
  • 1/2 kašičice sveže mlevenog bibera,
  • 200g sitno seckanog krompira,
  • grančica majčine dušice,
  • 250g lisnatog testa.

Za premazivanje:

  • ulje pomešano sa senfom i biberom,
  • susam.

Posna vekna sa pečurkama se priprema na sledeći način:

  1. Suve bukovače prelijte sa 500ml vrele vode i ostavite sa strane.
  2. Bele i braon šampinjone operite a zatim isecite na komade različitih veličina i oblika.
  3. Na tiganju zagrejte maslinovo ulje pa pržite praziluk i beli luk sa malo soli, da luk omekša.
  4. Dodajte oceđenu bukovaču i isečene šampinjone.
  5. Kuvajte uz povremeno mešanje dok ne ispari sva voda.
  6. Dodajte senf, majčinu dušicu, so i biber, pa pred kraj kuvanja umešajte i sitno seckani krompir.
  7. Neka sva tečnost uvri a zatim sklonite sa vatre, preručite u čistu posudu da se brže ohladi i ostavite na sobnoj temperaturi.
  8. Lisnato testo razvucite oklagijom na pobrašnjenoj radnoj površini.
  9. Premažite sa dve kašike senfa a onda ohlađeni fil rasporedite na jednu polovinu.
  10. Preklopite testom, dobro zatvorite sa svih strana pa premažite sa uljem koje ste pomešali sa senfom i biberom.
  11. Pospite susamom, po želji zasecite testo vrhom noža i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 35 minuta.
  12. Obavezno prohladite pre sečenja, za lepše komade.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna vekna sa pečurkama
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
- Advertisement -