- Advertisement -
Sastojci za posne medenjake za oslikavanje:
- 40g šećera,
- 35ml vode,
- 35g posnog margarina,
- 1 kašika meda,
- 135g oštrog brašna,
- 1/2 kašičice đumbira u prahu,
- 1 prstohvat (oko četvrt kašičice) sode bikarbone,
- 1 prstohvat praška za pecivo.
Za glazuru:
- Advertisement -
- 45g šećera u prahu,
- 2 kašičice limunovog soka,
- 1 kašičica meda.
Posni medenjaci za oslikavanje se pripremaju na sledeći način:
- Prvo uzmite u šerpicu sipite vodu.
- Dodajte šećer, med, margarin.
- Kada provri uz mešanje sve sjedinite.
- Pustite da se ohladi.
- U vangli pomešajte sve praškaste sastojke.
- Sipajte ohlađenu tečnost i sjedinite u testo.
- Stavite u kesu testo pa u frižider na 3 sata.
- Sipajte malo oštrog brašna na radnu površinu.
- Razvijte testo koliko želite, ali obično bude dupla tupa strana noža.
- Prečnik recimo 10-ak cm.
- Peče se na 150 stepeni 10 minuta.
- Kada izvadite biće mekano.
- Kada se ohladi spolja će biti tvrdo, a unutra mekano.
- Za glazuru sve sastojke promešajte.
- Ostavite 3 minuta pre nanošenja.
- Otprilike ide pola kašičice, možda malo više po medenjaku.
- Ostavite ih pola sata tako pre oslikavanja.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posni medenjaci za oslikavanje
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:

























- Advertisement -