- Advertisement -
Sastojci za posne grilovane tikvice sa belim lukom:
- 4 srednje velike tikvice,
- 3 kašike maslinovog ulja,
- 3 čena belog luka,
- sok od jednog limuna,
- so i biber po ukusu,
- sveži peršun za dekoraciju.
Posne grilovane tikvice sa belim lukom se pripremaju na sledeći način:
- Operite tikvice i iseckajte ih na tanke šnite.
- Posolite tikvice i ostavite ih da odstoje 15-20 minuta kako bi se oslobodile viška tečnosti.
- U maloj činiji, pomešajte maslinovo ulje, sitno seckani beli luk, sok od limuna, so i biber po ukusu.
- Ocedite višak tečnosti iz tikvica i stavite ih u plitku posudu.
- Prelijte pripremljenom marinadom i pažljivo promešajte kako bi se svaka šnita pokrila marinadom.
- Ostavite tikvice da se mariniraju najmanje 30 minuta.
- Zagrejte roštilj ili grill tiganj na srednje jakoj vatri.
- Stavite tikvice na roštilj i grilujte ih sa svake strane dok ne postanu mekane i dobiju lepu zlatno smeđu boju.
- Poslužite grilovane tikvice posute svežim peršunom.
- Po želji, dodajte još malo maslinovog ulja ili soka od limuna pre serviranja.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 5 Review(s)
Posne grilovane tikvice sa belim lukom
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -