Posne grilovane tikvice sa belim lukom

786
- Advertisement -

Posne grilovane tikvice sa belim lukom

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posne grilovane tikvice sa belim lukom:

  • 4 srednje velike tikvice,
  • 3 kašike maslinovog ulja,
  • 3 čena belog luka,
  • sok od jednog limuna,
  • so i biber po ukusu,
  • sveži peršun za dekoraciju.

Posne grilovane tikvice sa belim lukom se pripremaju na sledeći način:

  1. Operite tikvice i iseckajte ih na tanke šnite.
  2. Posolite tikvice i ostavite ih da odstoje 15-20 minuta kako bi se oslobodile viška tečnosti.
  3. U maloj činiji, pomešajte maslinovo ulje, sitno seckani beli luk, sok od limuna, so i biber po ukusu.
  4. Ocedite višak tečnosti iz tikvica i stavite ih u plitku posudu.
  5. Prelijte pripremljenom marinadom i pažljivo promešajte kako bi se svaka šnita pokrila marinadom.
  6. Ostavite tikvice da se mariniraju najmanje 30 minuta.
  7. Zagrejte roštilj ili grill tiganj na srednje jakoj vatri.
  8. Stavite tikvice na roštilj i grilujte ih sa svake strane dok ne postanu mekane i dobiju lepu zlatno smeđu boju.
  9. Poslužite grilovane tikvice posute svežim peršunom.
  10. Po želji, dodajte još malo maslinovog ulja ili soka od limuna pre serviranja.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne grilovane tikvice sa belim lukom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
3.51star1star1star1stargray Based on 3 Review(s)
- Advertisement -