Posna kinoa sa pečenim tikvicama

647
- Advertisement -

Posna kinoa sa pečenim tikvicama

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu kinou sa pečenim tikvicama:

  • 1 šolja kinoe,
  • 2 šolje vode,
  • 3 srednje velike tikvice,
  • 3 kašike maslinovog ulja,
  • 1 crveni luk,
  • 2 čena belog luka,
  • so i biber po ukusu,
  • sok od jednog limuna,
  • sveži peršun za dekoraciju.

Posna kinoa sa pečenim tikvicama se priprema na sledeći način:

  1. Operite kinou pod tekućom vodom.
  2. U šerpi, prokuvajte 2 šolje vode, dodajte kinou, smanjite vatru, pokrijte i kuvajte dok ne upije svu tečnost (oko 15 minuta).
  3. U velikom tiganju, zagrejte 2 kašike maslinovog ulja.
  4. Dodajte iseckane tikvice, posolite i pobiberite po ukusu.
  5. Pržite tikvice dok ne postanu mekane i zlatno smeđe boje. Sklonite sa vatre.
  6. U istom tiganju, dodajte preostalo maslinovo ulje.
  7. Dodajte crveni luk i beli luk. Dinstajte dok ne postanu staklasti.
  8. Dodajte skuvanu kinou u tiganj sa lukom.
  9. Dodajte i pečene tikvice. Promešajte sve sastojke kako bi se sjedinili.
  10. Dodajte sok od limuna, so i biber po ukusu.
  11. Poslužite posnu kinou sa pečenim tikvicama toplo.
  12. Ukrasite svežim peršunom pre posluživanja.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna kinoa sa pečenim tikvicama
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
- Advertisement -