- Advertisement -
Sastojci za posnu kinou sa pečenim tikvicama:
- 1 šolja kinoe,
- 2 šolje vode,
- 3 srednje velike tikvice,
- 3 kašike maslinovog ulja,
- 1 crveni luk,
- 2 čena belog luka,
- so i biber po ukusu,
- sok od jednog limuna,
- sveži peršun za dekoraciju.
Posna kinoa sa pečenim tikvicama se priprema na sledeći način:
- Operite kinou pod tekućom vodom.
- U šerpi, prokuvajte 2 šolje vode, dodajte kinou, smanjite vatru, pokrijte i kuvajte dok ne upije svu tečnost (oko 15 minuta).
- U velikom tiganju, zagrejte 2 kašike maslinovog ulja.
- Dodajte iseckane tikvice, posolite i pobiberite po ukusu.
- Pržite tikvice dok ne postanu mekane i zlatno smeđe boje. Sklonite sa vatre.
- U istom tiganju, dodajte preostalo maslinovo ulje.
- Dodajte crveni luk i beli luk. Dinstajte dok ne postanu staklasti.
- Dodajte skuvanu kinou u tiganj sa lukom.
- Dodajte i pečene tikvice. Promešajte sve sastojke kako bi se sjedinili.
- Dodajte sok od limuna, so i biber po ukusu.
- Poslužite posnu kinou sa pečenim tikvicama toplo.
- Ukrasite svežim peršunom pre posluživanja.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 1 Review(s)
Posna kinoa sa pečenim tikvicama
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -