Posna musaka sa pečurkama

1962
- Advertisement -

Posna musaka sa pečurkama

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu musaku sa pečurkama:

  • 1 kg krompira,
  • 500 g pečuraka,
  • 1 crveni luk,
  • 2 čena belog luka,
  • 2 šargarepe,
  • 1 crvena paprika,
  • 2 paradajza,
  • 200 g paradajz pirea,
  • 2 kašičice suvog origana,
  • 1 kašičica suvog bosiljka,
  • so i biber po ukusu,
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • 500 ml posnog sojinog jogurta,
  • 2 kašike brašna,
  • mirođija za posipanje (opciono).

Posna musaka sa pečurkama se priprema na sledeći način:

  1. U velikom tiganju, propržite crveni luk i beli luk na maslinovom ulju dok ne postanu staklasti.
  2. Dodajte šargarepe, papriku i pečurke, pa dinstajte dok povrće ne omekša.
  3. Dodajte paradajz, paradajz pire, origano, bosiljak, so i biber. Kuvajte na srednje jakoj vatri oko 15-20 minuta.
  4. Umutite posni jogurt sa brašnom dok ne dobijete glatku smesu.
  5. Umesto kore, poslažite tanke kolutove krompira u pleh, a zatim prelijte slojem pripremljenog povrća.
  6. Ponavljajte slojeve krompira i povrća dok ne potrošite sve sastojke, završavajući sa slojem krompira.
  7. Prelijte musaku smesom od posnog jogurta i ravnomerno je rasporedite.
  8. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 200°C oko 45-50 minuta, dok krompir ne postane zlatno smeđ.
  9. Poslužite musaku toplu, posipanu mirođijom po želji.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna musaka sa pečurkama
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -