- Advertisement -
Sastojci za posnu pitu sa tikvicama i paradajzom:
Za testo:
- 2 šolje brašna (posnog),
- 1/2 šolje maslinovog ulja,
- 1/2 šolje vode,
- prstohvat soli.
Za fil:
- 3 srednje velike tikvice,
- 2 paradajza,
- 1 crveni luk,
- 2 čena belog luka,
- 1/4 šolje svežeg bosiljka,
- so i biber po ukusu,
- maslinovo ulje za prženje.
Posna pita sa tikvicama i paradajzom se priprema na sledeći način:
- U posudi pomešajte brašno, maslinovo ulje, vodu i prstohvat soli. Mesite dok ne dobijete glatko testo. Ostavite ga da odstoji dok pripremate fil.
- U tiganju, na srednje jakoj vatri, propržite crveni luk i beli luk na malo maslinovog ulja dok ne postanu staklasti.
- Dodajte iseckane tikvice i pržite dok ne omekšaju. Posolite, pobiberite i dodajte iseckani paradajz. Dinstajte još nekoliko minuta dok se povrće ne skuva, a višak tečnosti ispari. Dodajte seckani bosiljak, promešajte i sklonite sa vatre.
- Razvucite testo na veličinu pleha. Prebacite ga u pleh za pečenje, ostavljajući ivice koje će služiti kao poklopac. Rasporedite pripremljeni fil preko testa.
- Preklopite ivice testa preko fila, stvarajući rustični izgled pite. Možete ostaviti sredinu pite otvorenom ili preklopiti potpuno, zavisno o željenom izgledu.
- Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180°C oko 30-40 minuta, dok testo ne postane zlatno smeđe.
- Poslužite posnu pitu sa tikvicama i paradajzom toplu, sečenu na komade. Možete je posuti dodatnim svežim biljem po želji.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 1 Review(s)
Posna pita sa tikvicama i paradajzom
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -