Posna pita sa tikvicama i paradajzom

471
- Advertisement -

Posna pita sa tikvicama i paradajzom

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu pitu sa tikvicama i paradajzom:

Za testo:

  • 2 šolje brašna (posnog),
  • 1/2 šolje maslinovog ulja,
  • 1/2 šolje vode,
  • prstohvat soli.

Za fil:

  • 3 srednje velike tikvice,
  • 2 paradajza,
  • 1 crveni luk,
  • 2 čena belog luka,
  • 1/4 šolje svežeg bosiljka,
  • so i biber po ukusu,
  • maslinovo ulje za prženje.

Posna pita sa tikvicama i paradajzom se priprema na sledeći način:

  1. U posudi pomešajte brašno, maslinovo ulje, vodu i prstohvat soli. Mesite dok ne dobijete glatko testo. Ostavite ga da odstoji dok pripremate fil.
  2. U tiganju, na srednje jakoj vatri, propržite crveni luk i beli luk na malo maslinovog ulja dok ne postanu staklasti.
  3. Dodajte iseckane tikvice i pržite dok ne omekšaju. Posolite, pobiberite i dodajte iseckani paradajz. Dinstajte još nekoliko minuta dok se povrće ne skuva, a višak tečnosti ispari. Dodajte seckani bosiljak, promešajte i sklonite sa vatre.
  4. Razvucite testo na veličinu pleha. Prebacite ga u pleh za pečenje, ostavljajući ivice koje će služiti kao poklopac. Rasporedite pripremljeni fil preko testa.
  5. Preklopite ivice testa preko fila, stvarajući rustični izgled pite. Možete ostaviti sredinu pite otvorenom ili preklopiti potpuno, zavisno o željenom izgledu.
  6. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180°C oko 30-40 minuta, dok testo ne postane zlatno smeđe.
  7. Poslužite posnu pitu sa tikvicama i paradajzom toplu, sečenu na komade. Možete je posuti dodatnim svežim biljem po želji.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna pita sa tikvicama i paradajzom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
- Advertisement -