- Advertisement -
Sastojci za posnu salatu od pečenih paprika i crnog luka:
- 3 crvene paprike,
- 2 glavice crnog luka,
- 2 kašike balzamičnog sirćeta,
- so po ukusu,
- biber po ukusu,
- svež peršun za posipanje (opciono).
Posna salata od pečenih paprika i crnog luka se priprema na sledeći način:
- Zagrejte rernu na 200°C.
- Isecite paprike na četvrtine i crni luk na kolutove.
- Poređajte paprike i luk na pleh obložen papirom za pečenje.
- Pospite balzamičnim sirćetom, solju i biberom.
- Pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 25-30 minuta ili dok povrće ne postane mekano i blago zapečeno.
- Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi.
- Poslužite kao prilog ili kao osvežavajuću salatu, po želji posipajući svežim peršunom.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posna salata od pečenih paprika i crnog luka
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -