Posna salata od pečenih paprika i crnog luka

271
- Advertisement -

Posna salata od pečenih paprika i crnog luka

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu salatu od pečenih paprika i crnog luka:

  • 3 crvene paprike,
  • 2 glavice crnog luka,
  • 2 kašike balzamičnog sirćeta,
  • so po ukusu,
  • biber po ukusu,
  • svež peršun za posipanje (opciono).

Posna salata od pečenih paprika i crnog luka se priprema na sledeći način:

  1. Zagrejte rernu na 200°C.
  2. Isecite paprike na četvrtine i crni luk na kolutove.
  3. Poređajte paprike i luk na pleh obložen papirom za pečenje.
  4. Pospite balzamičnim sirćetom, solju i biberom.
  5. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 25-30 minuta ili dok povrće ne postane mekano i blago zapečeno.
  6. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi.
  7. Poslužite kao prilog ili kao osvežavajuću salatu, po želji posipajući svežim peršunom.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna salata od pečenih paprika i crnog luka
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -