- Advertisement -
Sastojci za posne ćufte od soje:
- 1 šolja sojinog mesa,
- 1 šolja prezli,
- 1 crveni luk,
- 2 čena belog luka,
- 2 kašike peršuna,
- 2 kašike maslinovog ulja,
- 1 šolja vode,
- so po ukusu,
- biber po ukusu,
- suvi začini po ukusu (po izboru).
Posne ćufte od soje se pripremaju na sledeći način:
- U većoj posudi, pomešajte sojino meso, prezle, sitno iseckani crveni luk, beli luk, peršun i suve začine po želji.
- Dodajte vodu i maslinovo ulje u smesu, pa dobro promešajte dok se svi sastojci ne sjedine.
- Ostavite smesu da odstoji nekoliko minuta kako bi se sastojci proželi.
- Oblikujte smesu u male ćufte.
- Zagrejte malo maslinovog ulja u tiganju na srednje jakoj vatri.
- Stavite ćufte u tiganj i pržite ih sa svih strana dok ne postanu zlatno smeđe.
- Kada su ćufte gotove, izvadite ih iz tiganja i stavite ih na papirni ubrus da se ocede.
- Poslužite tople ćufte uz omiljeni sos ili prilog.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 4 Review(s)
Posne ćufte od soje
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -