Posni krompir sa pečurkama i belim lukom

1660
- Advertisement -

Posni krompir sa pečurkama i belim lukom

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posni krompir sa pečurkama i belim lukom:

  • 500 g krompira (oljuštenog i isečenog na kolutove),
  • 200 g šampinjona (opranih i iseckanih),
  • 3 čena belog luka (sitno iseckana),
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • so i biber po ukusu,
  • sveži peršun ili korijander za posipanje (opciono).

Posni krompir sa pečurkama i belim lukom se priprema na sledeći način:

  1. U većem tiganju ili šerpi zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri.
  2. Dodajte sitno iseckan beli luk u zagrejano ulje i dinstajte ga oko 1-2 minuta, dok ne zamiriše.
  3. Dodajte isečene kolutove krompira u tiganj. Povremeno mešajte i dinstajte krompir oko 10-15 minuta, ili dok ne postane blago zlatno smeđe boje i delimično omekša.
  4. Dodajte iseckane pečurke u tiganj sa krompirom. Nastavite sa dinstanjem oko 5-7 minuta, dok pečurke ne omekšaju i ne puste svoj sok.
  5. Posolite i pobiberite po ukusu, promešajte sve sastojke i nastavite dinstanje još nekoliko minuta, dok krompir i pečurke ne budu potpuno mekani.
  6. Kada je jelo gotovo, sklonite ga sa vatre.
  7. Poslužite posni krompir sa pečurkama i belim lukom toplo, posuto iseckanim svežim peršunom ili korijanderom ako želite.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni krompir sa pečurkama i belim lukom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -