- Advertisement -
Sastojci za posni krompir sa pečurkama i belim lukom:
- 500 g krompira (oljuštenog i isečenog na kolutove),
- 200 g šampinjona (opranih i iseckanih),
- 3 čena belog luka (sitno iseckana),
- 2 kašike maslinovog ulja,
- so i biber po ukusu,
- sveži peršun ili korijander za posipanje (opciono).
Posni krompir sa pečurkama i belim lukom se priprema na sledeći način:
- U većem tiganju ili šerpi zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri.
- Dodajte sitno iseckan beli luk u zagrejano ulje i dinstajte ga oko 1-2 minuta, dok ne zamiriše.
- Dodajte isečene kolutove krompira u tiganj. Povremeno mešajte i dinstajte krompir oko 10-15 minuta, ili dok ne postane blago zlatno smeđe boje i delimično omekša.
- Dodajte iseckane pečurke u tiganj sa krompirom. Nastavite sa dinstanjem oko 5-7 minuta, dok pečurke ne omekšaju i ne puste svoj sok.
- Posolite i pobiberite po ukusu, promešajte sve sastojke i nastavite dinstanje još nekoliko minuta, dok krompir i pečurke ne budu potpuno mekani.
- Kada je jelo gotovo, sklonite ga sa vatre.
- Poslužite posni krompir sa pečurkama i belim lukom toplo, posuto iseckanim svežim peršunom ili korijanderom ako želite.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Posni krompir sa pečurkama i belim lukom
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -