Sastojci za posni kuvani proso sa pečurkama i spanaćem:
1 šolja prosa,
2 šolje vode,
200g pečuraka (šampinjona),
2 šake svežeg spanaća,
so po ukusu,
biber po ukusu.
Posni kuvani proso sa pečurkama i spanaćem se priprema na sledeći način:
Operite proso pod hladnom vodom.
Stavite vodu u šerpu i dovedite do ključanja. Dodajte proso u ključalu vodu, smanjite vatru, pokrijte i kuvajte oko 15-20 minuta ili dok proso ne upije svu vodu.
U drugoj šerpi, dinstajte iseckane pečurke dok ne omekšaju.
Dodajte iseckani spanać u šerpu sa pečurkama i dinstajte dok ne uvene.
Kada je proso kuvan, dodajte dinstane pečurke i spanać, promešajte, začinite solju i biberom po ukusu.
Sastojci za posnu tortu s breskvama:
1 kg šlaga u prahu,
1 l hladne mineralne vode,
300 g mlevenog posnog keksa,
300 g čokolade,
300 g breskvi.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više