Posna pašteta od pasulja

356
- Advertisement -

Posna pašteta od pasulja

Advertisements

Sastojci za posnu paštetu od pasulja:

  • 400 g kuvanog belog pasulja (ili iz konzerve, opranog i oceđenog),
  • 2 čena belog luka,
  • 1 mali crni luk,
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • sok od pola limuna,
  • 1 kašičica senfa,
  • so i biber po ukusu,
  • sveži peršun za dekoraciju.

Posna pašteta od pasulja se priprema na sledeći način:

  1. U blender stavite kuvani pasulj, beli luk, crni luk, maslinovo ulje, sok od limuna i senf.
  2. Blendajte dok ne dobijete glatku smesu.
  3. Dodajte so i biber po ukusu, pa još jednom kratko blendajte da se začini ravnomerno rasporede.
  4. Prebacite paštetu u posudu za serviranje i pospite seckanim svežim peršunom.
  5. Poslužite sa integralnim hlebom, krekerima ili svežim povrćem.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna pašteta od pasulja
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
- Advertisement -